Over de vloek van de Grimaldi's

Het verhaal van de vloek is zo oud als de heerschappij van de familie Grimaldi over de rots van Monaco.
Over de vloek van de Grimaldi's

Het verhaal van de vloek is zo oud als de heerschappij van de familie Grimaldi over de rots van Monaco. 

LEES OOK: Prinses Caroline keer op keer tijdloos en chic

In 1297 veroverde edelman Francesco Grimaldi met list en bedrog het fort. Daarbij stichtte hij een schrikbewind en veroordeelde zijn geliefde ter dood. Op de brandstapel sprak zij een vloek uit: "Nooit zal een Grimaldi in een huwelijk het ware geluk vinden." 

Sindsdien wijzen alle geflopte huwelijken ook inderdaad naar de uitgesproken vloek. Rainier en Grace hadden een mooi huwelijk, maar deze eindigde in 1982 toen zij door een auto-ongeluk om het leven kwam. 

Caroline en Stéphanie

Hun oudste dochter Caroline is driemaal gehuwd. De eerste was om baldadig te zijn naar haar ouders toe. Ze scheidde van Philippe Junot na een kort huwelijk van 2 jaar. Met haar tweede echtgenoot Stefano Casiraghi was ze wel gelukkig, maar hij kwam door een bootongeluk om het leven. Met echtgenoot drie: prins Ernst August van Hannover, een onaangename dronkaard, is ze alleen nog in naam getrouwd. Met haar zus verliep het net zo on-soepel.

Stéphanie

Ze heeft twee kinderen bij haar eerste ex-man, ex-lijfwacht Daniel Ducruet.

Hij wilde de vloek simpelweg ontlopen door het huwelijk jarenlang uit te stellen. Pas op zijn 53e trouwde hij in 2011 met de Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock. Maar of dat een gelukkig huwelijk is... Ze staan op foto's altijd als een koel-vriescombi te poseren. En Albert heeft de pre-Charlene jaren niet stil gezeten... hij verwekte namelijk twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Met Charlene kreeg hij vervolgens nog een tweeling.

De kinderen van prinses Caroline

Zoon Andrea en Pierre zijn vooralsnog gelukkig getrouwd. Charlotte lijkt na een reeks minnaars en twee kinderen het geluk te hebben gevonden in de liefde, met Dimitri Rassam. Louis Ducruet, de zoon van prinses Stéphanie, is van plan dit jaar te trouwen.

BEELD: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0702d96dcfb', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws