Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Jagersschotel

Wel lekker eten, maar geen uren in de keuken? Ovenschotel to the rescue. Terwijl hij pruttelt in de hitte pak jij een wijntje, en in no time staat je jagersschotel op tafel. Zo heb je nooit meer last van een opgejaagd gevoel.

Beau Culinair: Jagersschotel

Wel lekker eten, maar geen uren in de keuken? Ovenschotel to the rescue. Terwijl hij pruttelt in de hitte pak jij een wijntje, en in no time staat je jagersschotel op tafel. Zo heb je nooit meer last van een opgejaagd gevoel.

INGREDIËNTEN

Vlees - 2 personen

• 500 g kruimige aardappels

• olijfolie (of boter)

• ½ groene kool

• peper, zout

• 2 tl kerriepoeder

• 1 ui • 150 g half-om- halfgehakt

• klontje boter

• scheutje melk

• 2 tl mosterd

• 30 g geraspte jonge kaas

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 220°C.

• Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.

• Verhit een scheutje olijfolie (of klontje boter) in een pan. Snijd de groene kool in repen en bak deze circa 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en het kerriepoeder. Verdeel de groene kool over een ovenschaal.

• Verhit in dezelfde pan nog een scheutje olijfolie. Pel en snipper de ui en fruit hem circa 2 minuten. Voeg het half-om-halfgehakt toe en bak het circa 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

• Verdeel het gehakt over de kool. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Voeg het klontje boter toe en stamp tot puree. Doe de melk en mosterd erbij en roer door.

• Verdeel de puree over het gehakt, gevolgd door de geraspte jonge kaas, en bak het geheel circa 10 minuten in de oven.

• Verdeel de jagersschotel over borden.