Covergirl Edsilia Rombley over het Songfestival, Galajurken & 15 kilo afvallen

Twee keer deed ze mee als deelnemer, en twee keer gaf ze de Nederlandse stemmen door. Maar in mei is Edsilia Rombley  zelf de host van het ‘Eurovisie Songfestival’. Helemaal in shape  is ze klaar voor haar miljoenenpubliek.
Covergirl Edsilia Rombley over het Songfestival, Galajurken & 15 kilo afvallen

Twee keer deed ze mee als deelnemer, en twee keer gaf ze de Nederlandse stemmen door. Maar in mei is Edsilia Rombley  zelf de host van het ‘Eurovisie Songfestival’. Helemaal in shape  is ze klaar voor haar miljoenenpubliek. “Als ik nu twintig kilo in de sportschool til, denk ik: dat zat allemaal op mijn lijf.” 

tekst THALIA BRANDT foto’s FERIET TUNC haar & visagie PATRICIA ZEEUW styling ASHLEY  VERAART met dank aan SPLASH HEALTHCLUB AMSTERDAM

Enthousiast loopt Edsilia Rombley (41) op een woensdagochtend een sportschool  in hartje Amsterdam binnen. Dochters Imaani (9) en Aisa-Lynn (6) zijn net naar school en manlief Tjeerd Oosterhuis is in de buurt aan het werk: in zijn studio, grenzend aan het Vondelpark. De fotoshoot vindt op Edsilia’s verzoek plaats in een ‘gym’. Ze is immers 15 kilo afgevallen – ‘van maat 44 naar maat 38’ – en gaat haar fitte voorkomen showen in een reeks kleurrijke setjes. “Nu ik slanker ben, heb ik een volledig nieuwe garderobe moeten shoppen. In het begin bleef ik mijn grote broeken dragen, met een ceintuur eromheen. Mijn vriendinnen hadden zoiets van ‘Edsiel, come on, dit kan écht niet meer’. Maar ik was bang weer dikker te worden.”

Wat ga je aantrekken? De gouden jurk die je in 1998 droeg toen je zelf meedeed aan het Songfestival (en Nederland met ‘Hemel en aarde’ naar de vierde plaats zong)? Je past hem nu vast wel weer.

“Hell to the no! Al mijn galajurken  – van mijn twee deelnames aan het Songfestival, maar ook van de ‘Soundmixshow’ – hangen in mijn kast, uit nostalgie. Maar nu ik een excuus heb om uit te pakken met een galajurk, ga ik toch niet iets gedateerds dragen? Ik ga flink shoppen!” 

Voor het zover is, presenteer je eerst nog het Net5-programma ‘OverGewicht’ waarin je samen met Kees Tol dieettrends en superfoods onderzoekt. Je bent zelf ervaringsdeskundige. Wat is het geheim achter jouw weight loss?

“De Alizonne Therapie. Ik sport al twintig jaar twee keer per week met dezelfde personal trainer, maar op een gegeven moment gebeurde er niks meer. Trijntje (Oosterhuis, Edsilia’s schoonzus, red.) was net enorm afgevallen met Alizonne en  zei dat het echt de moeite waard was om te proberen. Ze checken via een bloedtest of je een tekort of teveel hebt aan mineralen en vitamines en maken aan de hand daarvan een eetprogramma op maat. Dat betekende voor mij: veel groenten, geen vlees, geen vis en alle suikers weglaten om je lijf te resetten. Drie maanden heb ik sla, groenten en eiwitten gegeten.”

Voel je je nu sexyer dan ooit?

“Ik heb me altijd sexy gevoeld, ook toen ik voller was. Wel voel ik me mentaal en fysiek fitter dan in een lange tijd. Voordat ik afviel, was ik continu moe en futloos. Bij alles dacht ik: ik kán niet meer, ik heb geen zin. Kwam doordat ik twintig kilo meer met me meedroeg. Als ik dat nu in de sportschool optil, denk ik: jemig, dat zat dus op mijn rug, op mijn bil, op mijn weet ik veel waar.” 

Meer lezen over Edsilia? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkels!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f71ac81c09b0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws