Genieten: Dít is onze favoriete cocktailbar van Amsterdam

Drie karakteristieke kamers op de Keizersgracht vormden ooit het toneel voor illustere ontmoetingen. Hier bespraken invloedrijke kooplieden en aristocraten sigaar-rokend de stand van hun Amsterdam in de 17de eeuw.
Genieten: Dít is onze favoriete cocktailbar van Amsterdam

Drie karakteristieke kamers op de Keizersgracht vormden ooit het toneel voor illustere ontmoetingen. Hier bespraken invloedrijke kooplieden en aristocraten sigaar-rokend de stand van hun Amsterdam in de 17de eeuw. Vandaag de dag huisvest de residentie op nummer 234 een tijdloze klassieker: Pulitzer's Bar. Een van onze favoriete cocktail-adresjes in de hoofdstad. Met dit najaar een nieuwe kaart, geheel geïnspireerd op de meest bekende roman van Agatha Christie: Murder on the Orient Express. We kunnen niet wachten om te gaan proeven!

LEES OOK: Koningin Máxima heeft cocktail die naar haar vernoemd is

Deze herfst lanceert de tijdloze hotelbar een nieuwe cocktailselectie die je mee neemt van boozy drankjes tot cocktails in aperitief stijl tot elegante champagne cocktails. Om er een paar te noemen: The Conductor is aromatisch, knapperig, bitter en droog, The Governess proeft licht, verfrissend, citrusachtig en droog en The Valet smaakt fris, fluweelachtig en kruidig. De namen van de heerlijke cocktails verwijzen terug naar de personages uit het boek. Maar wat de cocktails nóg specialer maakt, is dat de personages daadwerkelijk een bezoek gebracht hebben aan de bar. "Na Ernest Hemingway, voelde het juist om als basis van het nieuwe menu een roman te kiezen van een schrijver uit dezelfde tijd als Hemingway. Schrijver Agatha Christie's Murder on the Orient Express was een logische stap door de vele cocktails die gedronken werden in de trein en het feit dat alle hoofdpersonages wel eens te gast zijn geweest in Pulitzer's Bar sinds het bestaan van de bar." aldus Andrei Talapanescu, hoofdbartender van Pulitzer's Bar.

Ambiance

Pulitzer's Bar is een tijdloze hotelbar die perfect het traditionele cocktailvakmanschap combineert met hedendaagse invloeden en bevindt zich op de Amsterdamse Keizersgracht. De combinatie van persoonlijk service, unieke cocktail creaties en een eigentijds design, maken Pulitzer's Bar de ideale schuilplaats om de drukte van de stad te ontvluchten. Net als het menu heeft ook het interieur de elegante en klassieke stijl van vroegere tijden met een eigentijds randje. De verschillende ruimtes geven het gevoel van een bezoek aan een woonhuis aan de grachten. De rijke goudtonen, de fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten geven de bar een warme sfeer.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f06f173e96e9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws