Prins Harry praat over zwangerschap Meghan en wordt emotioneel

De Britse prins pinkte een traantje weg wanneer hij het heeft over de zwangerschap van Meghan.

Lees ook

Prins Harry is een echt familiemens en zet zijn gezin koste wat het kost op de eerste plek. Tijdens zijn speech dinsdagavond werd dit heel duidelijk.

LEES OOK: Dit is de bijnaam die baby Archie van Meghan krijgt

Harry en zijn vrouw Meghan woonden het jaarlijkse WellChildAwards in Londen bij. De organisatie wil ervoor zorgen dat elk kind en elk jong persoon die kampt met ernstige gezondheidsbehoeften de beste kans verdient op ondersteuning en medische zorg. Vorig jaar sprak Harry het publiek ook toe, wetende dat hij en Meg ouders zouden worden. Meghan was toen net in verwachting van baby Sussex en alleen zij en Harry wisten ervan. "Ik herinner me dat ik Meghans hand zo hard kneep tijdens de awards vorig jaar", begint de prins zijn speech. "We dachten allebei na over hoe het zou zijn om ooit ouders te worden. En vooral hoe het zou zijn om alles eraan te doen om hem te beschermen en ons kind te helpen, mocht hij geboren worden met medische uitdagingen of mettertijd onwel worden."

Emotionele stilte

Vervolgens sprak hij de groep kinderen, hun families en verzorgers toe. De prins meldde dat de uitreiking hem "aan het hart ging op een manier dat hij nooit had kunnen begrijpen voordat ik vader was geworden." Harry werd erg emotioneel en had een moment voor zichzelf nodig om zich weer  te herpakken. Presentatrice Gaby Roslin (links op het beeld hieronder) probeerde hem erbovenop te helpen, een luid applaus klonk en de prins ging verder met zijn speech.

Meghan straalde van geluk toen het stel binnenkwam lopen in Londen. Ze debuteerde de groene Parosh die zij aanhad tijdens de bekendmaking van hun verloving in 2017. De jas kun je herkennen – #fashionrecycling – want ze had 'm ook aan tijdens de kerstviering in 2017 voordat ze in het huwelijksbootje stapten het jaar erop.

 

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook