Zanger Dotan mocht van platenlabel niet uit de kast komen

Zanger Dotan was maandagavond in het programma Waar is De Mol? te zien en vertelt klaar te zijn om zijn seksuele geaardheid te verbergen.

Zanger Dotan was maandagavond te gast in het programma Waar is De Mol? en vertelt klaar te zijn om zijn seksuele geaardheid te verbergen.

LEES OOK: Britt Dekker niet welkom in Dubai voor Waar is de Mol?

Presentator Johnny de Mol nam de 32-jarige zanger mee op pad naar IJsland. Tijdens een gezellig vuurtje en in de mooie natuur kwam Dotan uit de kast. De zanger zegt dat hij van jongs af aan wist dat hij op mannen viel, maar had zelf moeite om dit te accepteren. Van verschillende kanten kreeg hij te horen dat hij het beter voor zich kon houden. "Ik begon in de muziek en toen nam ik bij de platenmaatschappij een paar mensen in vertrouwen. Er werd wel echt tegen mij gezegd: 'Hou het maar gewoon voor je, laat het maar in het midden.' En wat je daarin eigenlijk hoort, is: je mag niet helemaal jezelf zijn."

Afkomst

Dotan had ook vanwege zijn Israëlische afkomst moeite met het accepteren van zijn geaardheid. "Ik heb lang gehoopt dat het weg zou gaan. Ik heb als puber vaak huilend in bed gelegen. Alsjeblieft, kan het veranderen?" Ook werd hij in het begin niet geheel gesteund door zijn vader. Die hoopte lang dat zijn zoon toch met een vrouw thuis zou komen.

Lovende reacties

Na de uitzending regent het lovende reacties op Twitter. 'Heel goed, je verdient het geluk!', 'Bedankt voor je openhartigheid' en 'Wat stel je je kwetsbaar op, wat mooi om te zien', zijn een greep uit de reacties.

 

BRON: TWITTER, WAAR IS DE MOL?, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws