Wat een hitte: Zo slaap jij vannacht door

Sweet dreams!

Lees ook

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar de hoge temperaturen zijn weer terug van weggeweest. Overdag zijn er veel verschillende dingen die je kunt doen om de hitte te trotseren. Lees: koude rosé en je grootste zonnebril voor aan het water opzetten. Maar hoe kom je nacht uitgerust door? Wij zochten het voor je uit.

LEES OOK: Warm weer op komst! Do it the royal way

Creatief met water

Leg een flesje water in de vriezer en zet deze vervolgens voor een ventilator. Hello, fris windje!

Douchen

Hoewel het lekker klinkt: een koude douche tijdens dit plakweer, is het een echte no go. Door het koude water slaan je bloedvaten dicht en kan je lichaam de warmte niet afstaan. Bij een warme douche gaan ze juist openstaan en kan de warmte het lichaam uit. 

Druk avondprogramma

Met de temperaturen van dit moment is het verstandig om je avondrituelen zo simpel mogelijk te houden. Het liefst geen pittige sessie cardio s'il vous plaît. Het warmt je lichaam op en het kan dus even duren voordat je deze warmte kwijt bent. Dus niet écht handig als je lekker in slaap wilt vallen.

Drankje?

Ook een alcoholisch drankje kun je beter overslaan. Het verstoort je nachtrust. En 'laat eten' raden we je ook niet aan. Je stofwisseling wordt dan op gang gezet en hierdoor wordt je lichaam warmer.

Zweet

Zweet koelt je af. Het is bedoeld om je lichaam met de weersomstandigheden te laten omgaan. Zorg wel voor de juiste materialen in je slaapkamer, zodat de hitte van je lijf goed weg kan. Kies daarom voor goed ventilerende materialen.

 

Sweet dreams!

 

BRON: LINDA, MARIECLAIRE.BE, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook