Tips om je tafel perfect te stylen

Samen eten is bij uitstek hét moment om bij te praten of elkaar beter te leren kennen.

Lees ook

Cilia de Cock van Cichi Dining Experience is specialist in diner styling en event planning. ‘Gastvrijheid voelt als een fantastisch cadeau.’

| ADVERTORIAL |

Samen eten is bij uitstek hét moment om bij te praten of elkaar beter te leren kennen. Het vieren van hoogtepunten of het hosten van een groot gezelschap zijn aan tafel vaak het allerfijnst. En juist omdat het gaat om persoonlijke contacten, versterkt een eigen touch in tafelstyling het gevoel bij je gasten dat ze welkom zijn en worden gewaardeerd. Het hoeft niet over de top, het mag juist heel ontspannen. Dat hangt af van de gelegenheid en je eigen stijl. Maar, de aandacht die je steekt in de voorbereiding, is ook aandacht voor je gasten. Inmiddels heeft Cilia – na een carrière in de financiële wereld en ontwikkelingssamenwerking – haar bedrijf uitgebouwd tot een professionele speler voor het neerzetten van een bijzonder diner. Met Cichi is ze zowel organisator van diners als styliste voor bedrijven, cateraars en pr-bureaus.

Tips van Chichi

* Denk aan voldoende tafels (kies een tafel met T-poot, zodat iedereen genoeg beenruimte heeft en comfortabel zit) en fijne stoelen. Zorg ook voor voldoende warmte (bijvoorbeeld met heaters, dekens, kussentjes).
* Als je wit tafellinnen kiest, dan zorgt een zacht, gekleurd linnen servet van bijvoorbeeld MrsBloom voor een fijn contrast.
* Dek een onderbord, of eventueel twee, voor een leuk gestapeld effect. Een sideplate oogt feestelijk. Kies daarnaast voor een uitgesproken waterglas.
* Kaarsen op tafel in verschillende kleuren geven een speels effect. Creëer niet te veel symmetrie; dat maakt het geheel wat stijf.
* Zorg wel voor rust in de decoratie, door te kiezen voor een paar basiskleuren en die op verschillende manieren op tafel terug te laten komen.
* Als je de mogelijkheid hebt, is het leuk om boven de tafel iets op te hangen. Dit kunnen kleine bosjes kruiden zijn, lichtjes, grote bladeren of bloemen.

FOTOCREDITS: Sam Eye Photography, Elsbeth Tijssen

 

Laatste nieuws

Zie ook