Eerste foto’s van Baby Sussex!

Trots presenteren Harry en Meghan hun zoontje aan de wereld.

In St. George Hall had Baby Sussex zijn eerste fotoshoot! 

Rond een uur of een Nederlandse tijd arriveerde een stoet SUV's vanuit Frogmore bij Windsor Castle.

Daar konden er foto's worden gemaakt in St George's Hall, een ruime zaal in het kasteel. Oorspronkelijk had het stel op de trappen van Windsor Castle willen poseren waar ze voor hun huwelijksfoto's al informeel op gedrapeerd hadden gelegen, maar daarvoor regende het te hard, vandaar de indoor optie. Het jongetje sliep vredig door zijn eerste close-up heen. De vermoedelijke graaf van Dumbarton is maandag 6 mei geboren, in de vroege ochtend.  

Voor het betere kijk en vergelijk: Thomas Markle met pasgeboren Meghan…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ADailySussexDose (@adailysussexdose) op

…Doria Ragland met baby Meghan…

…en prinses Diana en prins Charles met baby Harry. 

Meghan zei dat ze nu "de beste jongens van de wereld had" en bedankte iedereen "voor de goede wensen en de aardige woorden, die betekenen heel veel voor ons." Aaah.

Het persmoment was zeer bescheiden: 1 journalist, 1 fotograaf en 1 draaiende camera waren toegestaan. Lijkt de baby op Meghan of Harry? “Daar proberen we nog achter te komen," zei Meghan. Harry zei: "Hij heeft ook al wat gezichtshaar, geweldig. Hij ziet er elke dag anders uit. We zijn opgetogen met onze eigen wolk."

Daar werd last minute nog een Amerikaanse CBS-ploeg aan toegevoegd onder leiding van Gayle King aan toegevoegd. Gayle is de beste vriendin van Oprah Winfrey, die ook op het huwelijk van Harry en Meghan was.

De aanwezige media-vertegenwoordigers kregen van te voren van Sussex woordvoerder Sara Latham (die het communiqué rond de bevalling zo briljant verknalde) te horen dat ze 10 seconden hadden om te fotograferen en dat de journalist drie vragen mocht stellen (wauw…). In de praktijk was het stel best spraakzaam en duurde de hele sessie zo'n drie minuten. Daarna kon Meghan niet terug naar haar joggingbroek, want er stond nog een afspraak met de Queen gepland.  

Later op de dag kunnen koningin Elizabeth en prins Philip kennismaken met hun achtste achterkleinkind en zal vermoedelijk ook de naam van het jongetje bekend worden gemaakt. We zitten er bovenop!  

Foto (c) PA Images

Laatste nieuws