Oranje Overal! Máxima’s favoriete accessoires

Een paar suggesties voor als je op Koningsdag iets anders wilt dan een oranje opblaaskroon.

Om alvast in de stemming te komen voor Koningsdag: de leuke oranje accessoires in de Koninklijke Inloopkast. Want wie zegt dat je je thuis tijdens Koningsdag niet kunt opdoffen, ha?!

Koningin Máxima heeft de – niet zo subtiele – nationale kleur omarmd met het Huis van Oranje (hoewel prinses Charlene van Monaco en kroonprinses Mary van Denemarken het lastiger hebben met knallend rood-wit). Ze heeft wel het geluk dat het haar staat. En stiekem heeft ze er ook gewoon een hoop lol mee. Mocht je voor Koningsdag eens iets anders willen dan een opblaaskroon of een oranje klomp, take your pick.

Máxima draagt 'm vrijwel altijd: de verlovingsring met de zeldzame oranje diamant. Willem-Alexander ontwierp hem zelf en het was bij zijn aanzoek ook symbolisch voor het feit dat ze niet alleen met hem, maar ook een beetje met heel Nederland zou trouwen. Hier als extraatje: parels met een oranje gloed.

Een van onze grote favorieten: De Kreeft. Apart, geestig, opvallend. En hier in het gezelschap van oranje handschoenen en een oranje clutch.

Misschien dat je geen antieke broche met oranje diamanten hebt rondslingeren, maar op Koningsdag is faux oranje bling vermoedelijk wel zo veilig. Erbij: matching oorhangers. De gelegenheid was de uitreiking van de Appeltjes van… Oranje. 

Geef toe, die oranje oorbellen zijn zulke blikvangers dat je totaal niet meer naar het saaie vestje kijkt.  

Oranje boven, altijd goed, zeker in de vorm van een hoed.

Maar een fascinator kan natuurlijk ook. Oranje clutch, oorhangers en handschoenen, check. Oranje tulpen optioneel.

En vermoedelijk HM's favoriete accessoire: haar echtgenoot in een oranje broek. Deze foto is van 2005, prinses Amalia was een dreumesje en prinses Alexia net geboren.

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws