Hot or not? 10 Shiny Happy Royals

Feestelijk of borderline ordi? Oordeel zelf.
Hot or not? 10 Shiny Happy Royals

Ook de royal stylist van dienst maakt wel eens een uitglijder. Koningin Mathilde van België staat bekend om haar liefde voor kleding met genoeg glans om voor een Quality Street-wikkel door te gaan en ze is de enige niet.

In theorie klinkt het goed: glans is feestelijk en valt lekker op, precies wat een royal kan gebruiken op officiële momentjes. Glans kan echter ook – gasp! – dikkig maken of – shock & horror – bloedordinair zijn.

Dat laatste is dit confetti-pailettengeval van koningin Máxima niet, maar een echte hit was deze jurk nu ook weer niet: van een afstandje leek het alsof ze goedkope latex droeg. Wie is nog meer schuldig aan de Cellofaan Look? Nou...

Prinses Stéphanie van Monaco heeft wel vaker moeite met de categorie avondkleding, maar zelden zag ze er zo bizar uit als in het aluminium matje waarin ze in 2010 naar het Red Cross Ball kwam.

Prinses Charlene van Monaco heeft ook wel eens een al te shiny momentje gehad, qua jurk en misschien toch even afpoederen. 

De hertogin van Cambridge zou weg zijn gekomen met mat teal, maar glimmend teal en kant? Het gaat richting ordi. 

Oh, the eighties – the era that style forgot.

Waarvan akte, ook door de hertogin van York die dit echt, oprecht een enige jurk vond.  

Glanzend tasje, glanzende panty, lakschoenen en dan ook nog een glimjasje? Koningin Margrethe van Denemarken pakt het zoals gewoon weer groots aan.

Meestal ziet kroonprinses Victoria van Zweden er beeldig uit. En soms ziet ze in de spiegel dit en verlaat dan toch zo het pand. Zucht. 

Koningin Sonja van Noorwegen zit nooit om wat slechtzittende glans verlegen: ze is er in dit geval tot over haar tenen mee bekleed. 

Oké, het was voor de Royal Variety Performance. Maar de Queen hoefde niet zelf op te treden, dus er is geen enkel excuus voor deze jurk #epicfail.

Foto's © BSR Agency, Hollandse Hoogte, ANP, Getty Images, Det Danske Kongehus

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2a65db55c5c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws