5 goede voornemens die je wél kunt volhouden

En zeg nou niet weer dat je wilt afvallen.
5 goede voornemens die je wél kunt volhouden

Afgelopen maand hebben we onze buik steeds goed gevuld, maar vanaf vandaag gaan we dan echt voor een gezondere levensstijl. Althans, zo luiden de goede voornemens van de meesten. Vaak gooien we al deze voornemens al na een week of twee weer overboord en zijn we terug bij af. Maar hoe start je het jaar nou wél een keer met een goede start, die je in ieder geval langer dan twee weken blijft volhouden? Nou, eigenlijk heel simpel...

LEES OOK: 15 dingen waar je écht mee moet stoppen voordat je 30 wordt

1. Trakteer jezelf af en toe op iets 

Vaak zijn we meteen heel streng voor onszelf en nemen we rigoureuze beslissingen. Extra belangrijk om jezelf dan af en toe te belonen voor iets wat goed gelukt is. Een heel drukke en vooral hectische maand op werk achter de rug? Trakteer jezelf op een mooi paar schoenen. Al een lange tijd heel gezond gegeten en nu wel toe aan iets lekkers? Gun jezelf een beetje van die bak Ben&Jerry's waar je al de hele maand naar zit te staren in de supermarkt. Op deze manier geniet je er extra van en kijk je ook weer eens uit naar bepaalde dingen. 

2. Ga eens op 'vakantie' in eigen stad

Net niet genoeg geld voor een tropisch oord of Europese stedentrip, maar wil je wel even een weekend je huis uit? Boek eens een hotel in eigen stad. Je bent er ten eerste binnen een mum van tijd en je zult tegelijkertijd merken dat je ook dit als een soort vakantie ervaart. Enne, je hebt ook niet al dat gedoe met tijdzones, vliegreizen etc.

3. Geef niet al je geld uit aan kleren

Eerlijk, je hebt vast en zeker nog minimaal vijf items in je kast hangen die je nog nooit aan hebt gehad. Toch beland je elke keer weer in de ZARA of H&M, waar je vervolgens met een tas of drie de winkel uit loopt. Met als gevolg dat jij aan het einde van de maand weer met grote spijt naar je banksaldo zit te kijken. Zet voor jezelf daarom aan het begin van het jaar op papier hoeveel kledingstukken je in 2019 maximaal mag aanschaffen. Volgens Het Laatste Nieuws zweren de meesten bij 36, maar de keuze is uiteraard aan jou. 

4. Spaar de helft van wat er binnenkomt

Je moet er misschien een aantal dingen voor laten, maar je zult merken dat het uiteindelijk alleen maar voordelen met zich meebrengt. Wanneer je elke keer maar een klein bedrag opzij zet, duurt het heel lang voordat je die mooie reis of dure tas bij elkaar hebt. Wanneer jij (voor zover mogelijk natuurlijk) de helft van je inkomsten opzij zet en de andere helft gebruikt voor wat je nodig hebt, zul je merken dat je die droomvakantie of tas die je al heel lang wilt hebben in no time bij elkaar gespaard hebt. 

5. Leer thee drinken 

Natuurlijk is meer bewegen een heel goed voornemen, maar er zijn ook een aantal simpele dingen die je gezonde levensstijl een boost geven. Probeer zo min mogelijk fris- en fruitdranken te drinken en leer jezelf aan elke dag een aantal koppen thee te nemen. En dan voornamelijk groene thee. Niet alleen zijn de antioxidanten goed voor je hart en cholesterol, ook werkt zo'n kopje thee goed om te ontspannen. Een gezondere levensstijl en minder stress dus. Win-win situatie als je het ons vraagt. 

BEELD: ISTOCK

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f678991dfbd5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws