Vriendinnen die samen drinken, blijven samen

Nog een reden om vanavond af te spreken met vriendinnen in plaats van thuisblijven.
Vriendinnen die samen drinken, blijven samen

Het terrassen seizoen is over, maar wie zegt dat het jou en je vriendinnen ervan weerhoudt om af en toe (of iedere week) een fles wijn open te trekken? Precies. Geen verhaal is zo juicy en gezellig zonder een glaasje wit of rood in de hand. En weet je wat: daar is helemaal niets mis mee. Vriendinnen die samen drinken blijven namelijk langer bevriend.

LEES OOK: Hiér kun je onbeperkt wijn tappen uit een fontein

Dat klinkt toch als muziek in de oren? Je hoeft je dus helemaal niet schuldig te voelen als je nog een glaasje voor jezelf en je vriendinnengroep inschenkt. Alcohol complementeert liefdesdrama's, problemen met de buurvrouw en shopsessies waarbij je net iets te veel geld hebt uitgegeven namelijk goed. Daarnaast blijkt uit onderzoek ook nog eens dat mensen die 'middelmatig' drinken de gezondste mensen zijn, mede omdat zij een actief én sociaal leven leiden.

Onderzoek

150.000 Franse mannen en vrouwen deden mee aan dit onderzoek en de groep die tot de moderate drinkers horen zijn toch een stuk gelukkiger dan de andere groepen. Daarnaast wordt zo nu en dan drinken gelinkt aan een goede sociale status, waaruit de conclusie getrokken wordt dat mensen die matige drinkers zijn vaker vrienden hebben die ook van een drankje houden. Om het cirkeltje helemaal rond te maken blijkt uit Noors onderzoek dat mensen die (bewust) geen alcohol drinken sneller depressief zouden worden. Proost, dan maar.

BRON: ELITE DAILY, BEELD: ISTOCK

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2a631520296', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws