Beau’s Weekendtips

De laatste trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan.

Lees ook

De laatste trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamourtouch geeft.

1. ETEN: Restaurant ADAM
Restaurant ADAM in Amsterdam West is klein, maar heel, heel fijn! Vanaf de buitenkant zou je het niet zeggen, maar er wordt hier op hoog niveau gekookt. Eigenaar en chefkok Arne Russchen heeft een passie voor koken, heeft in verschillende sterrenrestaurants gewerkt en dat is te merken. De gerechten zijn allemaal even verfijnd en wat ons verraste: er is zó goed over nagedacht. Elk gerecht bevat zoveel ingrediënten, waardoor het des te knapper is dat alles feilloos met elkaar matcht. En ook wel eens lekker: het draait bij ADAM gewoon echt om het eten en niet om de muren, stoelen, planten of andere Instagram worthy bijzaken. Alhoewel het er bij ADAM natuurlijk wel gelikt uitziet. Een aanrader is het vier of vijfgangenmenu (ze hebben ook een zeer noemenswaardig vegetarisch menu!) waar je per gang een passend wijntje bij krijgt. De menu’s veranderen iedere maand en worden samengesteld uit verse en hoogwaardige producten. Arne vertelt ons dat de menu's elke keer worden voorgeproefd door een panel en net zo lang worden aangepast tot dat ze perfect zijn. Wij geven ADAM een dikke tien, al is het alleen maar omdat je je voor heel even in sterrensferen waant…

2. SLAPEN: Hotel Room Mate Bruno 
De Spaanse hotelketen Room Mate heeft een nieuwe vestiging in Rotterdam: Room Mate Bruno. Beau Monde mocht een nachtje blijven slapen en kan je vertellen dat het luxehotel een genot is om in te verblijven! Het hotel is een voormalig theepakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie en ligt in het hart van Rotterdam, in de wijk Centrum-Zuid, aan de oever van de Maas. Het gebied is prachtig omgetoverd tot een architecturale hotspot, waar je tussen de gebouwen kunt lopen, ontworpen door de meest befaamde architecten ter wereld, zoals Rem Koolhaas, Cruz y Ortiz, Renzo Piano, Muller, Droogleever en Fortuyn. Als je van design houdt is dit hotel zeker een aanrader, elke ruimte is weer een nieuwe verrassing en heeft een nieuw verhaal. Kike Sarasola, de oprichter van Room Mate vertelt ons: "We geloven dat iedereen recht heeft op een speciale ervaring wanneer ze reizen. Interieur en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel! Tegelijkertijd is het de bedoeling dat het aanvoelt alsof je een vriend bezoekt, in plaats van 'gewoon' een hotel, en dat doen we onder andere door middel van onze vriendelijke service". Klanten zijn meer dan alleen gasten, het zijn letterlijk roommates. Extra leuk: naast Roomate Bruno bevinden zich de net geopende Foodhallen Rotterdam. Foodhallen Rotterdam haalt lokale ondernemers naar het historisch pakhuis op de Kop van Zuid. Zo eet je het beste uit de zee bij Bar Pulpo, koken Erik en Julien van Loo van Parkheuvel sterrenstreetfood en serveert Bavette burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen. Hup naar 010 dit weekend…

3. HEBBEN: Chopard
Vanaf deze maand worden alle horloges en andere sieraden van Chopard gemaakt van 100% ethisch verantwoord goud. Happy Hearts, een nieuwe collectie ‘twist’­juwelen, is de eerste lijn die het begin van dit duurzame tijdperk markeert. Heel fijn. Al hebben we eigenlijk geen extra reden nodig om lekker veel Chopard­bling in te slaan. 

4. KIJKEN: McQueen
Documentaire ‘McQueen’ is een boeiende blik op het leven van Alexander McQueen, de Britse ontwerper die in 2010 op zijn
veertigste – naar verluidt onder invloed van drugs – zelfmoord pleegde.Verzameld zijn nooit eerder vertoonde filmpjes, audio fragmenten, behind ­the­ scenes ­materiaal, interviews met vrienden en familie en unieke beelden van de man zelf. Het resultaat is een modern sprookje. Maar dan zonder happy ending. Vanaf 27 september in de bios.

5. PROEVEN: Aix rosé
 
Onze favoriete rosé van het moment is die van AIX. Die is namelijk elegant, fluweelzacht, fris en perfect in balans.Verkrijgbaar bij wijnspeciaalzaken én in de kwaliteitshoreca, zoals toprestaurants Beluga in Maastricht, De Hoefslag in Bosch en Duin en George W.P.A. in Amsterdam. Dit jaar is ’ie nóg zachter en voller, met dank aan de zeer warme en droge zomer van 2017 in de Franse Provence. 

6. ZIEN: Evita
Dankzij haar tomeloze ambitie schopt Eva Duarte het van tweede­rangs actrice tot first lady van Argentinië. Geliefd bij het volk, gehaat door de elite. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer… Het mythische verhaal van ‘Evita’ weet nog altijd hele volksstammen te bekoren. Hoog tijd dus voor een nieuwe Neder­landse musical, met Brigitte Heitzer en René van Kooten. Vanaf 6 oktober.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

About last weekend ❤️ #uitmarkt2018 #evitanl #dgctheater ? @marcel_krijgsman

Een bericht gedeeld door brigitteheitzer (@brigitteheitzer79) op

Laatste nieuws

Zie ook