Volgende week goede kans op zomers weer

Volgende week kunnen de temperaturen stijgen tot 25 graden.

Lees ook

Het weer is de afgelopen week niet om naar huis over te schrijven. Daar komt wellicht verandering in, want volgende week kunnen de temperaturen stijgen tot 25 graden.

Orkaan

Dat meldt weerbureau Weerplaza. Volgens hen kan er mogelijk zomers weer komen door het ontstaan van orkaan Helene. De wervelstorm raast op dit moment over de Atlantische Oceaan en komt aankomend weekend aan bij de Azoren. De storm gaat daarna volgens de meeste berekeningen samenvloeien met een lagedrukgebied nabij IJsland wat weer ons weer beïnvloedt. Door de verandering van het lagedrukgebied verplaatst een hogedrukgebied zich naar het midden van Europa en wordt het wellicht zelfs sterker door de orkaan. Hierdoor kan warme lucht uit het zuiden van Europa juist ons bereiken.

Zomer

Als alle berekeningen uitkomen kan het vooral naar het weekend weer lekker warm worden. Dinsdag september is er zelfs een kans van 35% dat het kwik boven de dertig graden komt en 85% dat het minimaal 25 graden wordt. Van de negentiende tot de eenentwintigste is er meer dan 60% kans op een temperatuur van boven de 25 graden. Tot die tijd moeten we nog even ‘de kou’ zien te overleven.

BRON: PANORAMA, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook