Stylist Beatrice en Eugenie verklapt stijlgeheimen

Wie was diegene die de meiden hielp ná 'het hoedenincident'?
Stylist Beatrice en Eugenie verklapt stijlgeheimen

De modeblunders van de prinsessen Beatrice en Eugenie zullen ons nog altijd bijblijven. Denk aan de gekke hoedjes op de bruiloft van hun neef prins William in 2011. De styliste die allebei de prinsessen weer daarbovenop gekregen heeft, doet nu een boekje open. 

LEES OOK: Sack the stylist: prinses Eugenie van York

Charlie Anderson

Charlie was de aangewezen persoon die de meiden bij hun kledingkeuze moest gaan helpen. Ze werd ingehuurd een jaar na 'het hoedenincident'. Ze vertelde in een interview met People dat ze het oneerlijk vond hoe de media op de zussen reageerden en dat ze er graag wat aan wilde doen. 

Beatrice en Eugenie - toen

Charlie, die ook voormalig fashion director van het tijdschrift Tatler is, zei dat ze na het inhuren direct aan het werk ging. Het eerste wat ze deed, was kleding lenen van grote modelabels zoals Elie Saab en Erdem. "Ik kleedde ze in geleende labels zoals couture Elie Saab, het ging nooit over wat de dingen kosten, het was gewoon wat voor de beide meiden werkte." Voor Eugenie zijn dat strakke pasvormen en jaren 60 vibes. Beatrice geeft de voorkeur aan 'plof' en bloemerige kledingstukken. "Ik denk dat Beatrice een goed oog heeft: ze heeft de laatste jaren een aantal fantastische stukken gedragen, ze maakt gewaagde keuzes. Eugenie is toch wel wat verfijnder in haar keuzes."

Inspiratiebron

Nu worden de prinsessen vooral beïnvloed door hun moeder, Sarah Ferguson. "Ze houdt van mode en heeft een uitgesproken mening over wat de meisjes moeten dragen." Volgens de styliste doen de dames het tegenwoordig 'meestal goed'. "Ik denk dat ze nu meer durven, hoewel ze allebei altijd heel gedurfd geweest zijn. Ze moeten zichzelf beter leren kennen. Maar onthoud wel dat ze zich aan bepaalde regels moeten houden, vooral in het bijzijn van de koningin, denk dan aan het dragen van een panty."

Beatrice - nu

Eugenie - nu

BRON: PEOPLE, BEELD: BSR AGENCY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed5434c1cfc4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws