12 x bewijs dat Mette-Marit meer rood moet dragen

Niets werkt zo lekker als bliksemafleider van slechte PR dan een kek rood jurkje!

Lees ook

Kroonprinses Mette-Marit weet hoe je je als royal moet revancheren van een dipje: je trekt iets roods aan, liefst in de categorie Chic & Beeldig.

De Noorse kroonprinses heeft geen beste maand achter de rug. Ze was een paar weken uit de running vanwege een operatie. Dook daarna wel verrassend fris en fruitig op voor een vakantie die vanuit PR-oogpunt wellicht beter geheim was gebleven.

En eiste toen ook nog via een officieel hof statement dat de media zich niet zouden uitlaten over het liefdeleven van haar volwassen zoon die specifiek heeft aangegeven geen deel meer uit te willen maken van alle things ten paleize. En bovendien oud genoeg is om zijn eigen boontjes te kunnen doppen. Kortom, er diende op enigerlei wijze even iets nieuws en leuks te worden gecommuniceerd. En niets helpt daar zo bij als… rood.

Mette-Marit heeft niet altijd een gelukkige hand van kleden, maar ze weet dat als ze rood aantrekt ze er a) spectaculair leuk uitziet en b) mensen het dan over niets anders hebben. Wat ze normaal gesproken vervelend vindt ('Het gaat om de ínhoud'), maar in dit geval goed uitkomt. Voor een officieel bezoek aan Riga koos ze dan ook rode kant die al het gedoe met Mexico en Marius deed vergeten.

En om te bewijzen dat rood haar echt fantastisch staat even een duik in de kledingarchieven van de kroonprinses. Al was het alleen maar om haar personal shopper te inspireren. Te beginnen in 2008, aan het hiken met prinses Ingrid Alexandra. 

Potje voetbal, team knalrood – leuk! 

Veertigste verjaardag, in de paleistuin.

Zelfde jurk, nu bij het diner van de royal wedding van Guillaume en Stéphanie van Luxemburg, met geweldig flapper-haar.

Met haar hipster boyfriend, euh, kroonprins.

Uitreiking Sport Awards 2017.

Rood en leer – zo vikingachtig cool!

Rode Kruis, rood jasje.

Bezoek aan Ottowa – geweldige look! 

 

Lees meer: 

 

Foto's © ANP, Getty Images, Kongehuset, BSR Agency

 

Laatste nieuws

Zie ook