Koninklijk paar feliciteert sporters met selfie

Altijd leuk, als Zijne Majesteit zelf een foto vrijgeeft.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kijken trots terug op de prestaties van de Nederlandse atleten op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

"Wat een geweldige prestatie van de Nederlandse ploeg! We zijn trots op alle deelnemers en kijken er naar uit de medaillewinnaars te ontvangen op Paleis Noordeinde", liet het koningspaar zondag via sociale media weten.

De koning en koningin plaatsen daarbij een aantal foto's waaronder een selfie die Willem-Alexander met Máxima maakte (zie openingsfoto) op de tribune in Pyeongchang, tijdens de 3000 meter schaatsen. Op de 3000 meter pakte Nederland alle drie de medailles: Carlijn Achtereekte won goud, Ireen Wüst het zilver en het brons was voor Antoinette de Jong.

In totaal won Nederland in Zuid-Korea twintig plakken waaronder acht keer goud. Vier jaar geleden in Sochi deed ons land het met 24 medailles nog beter. Overigens worden de olympische medaillewinnaars pas op 23 maart ontvangen op Paleis Noordeinde. Dan komen ook direct de mogelijke winnaars van de Paralympische Winterspelen langs.

 

Foto's © ANP / Z.M. / RVD, bron: nu.nl 

Laatste nieuws