Sushi kan je nu nog een beetje meer opfleuren, Women's Health bedacht met één simpel trucje hoe je je sushi prachtig roze maakt. We zijn benieuwd hoe je gasten reageren als je deze gezellige hapjes op tafel zet.
Roze variant
So far het beste recept van 2018: roze sushi. Trek je schort uit de kast en beginnen maar. Het maken van sushi kost kost misschien wat tijd, maar dan heb je ook wat. En goed nieuws, voor het maken van roze sushi hoef je echt geen chefkok te zijn, al ziet het er misschien wel zo uit. Het enige dat je moet doen is rode bieten of een beetje bietensap bij de rijst doen. De kleur trekt in de rijst waardoor er roze rijst overblijft.
Beginnen maar!
Ingredienten:
- 3 kopjes witte rijst
- 4 eetlepels rode bietensap
- 3 eetlepels rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- Vulling (zalm, komkommer, tonijn, avocado)
- 4 norivellen
1. Kook de rijst en laat het afkoelen.
2. Verwarm rijstazijn in een pannetje en laat het suiker, bietensap en een snufje zout hierin oplossen.
3. Roer de substantie door de rijst.
4. Snijd de vulling in kleine stukjes.
5. Leg een norivel het bamboe matje.
6. Leg wat rijst op het norivel en druk het een beetje aan.
6. Leg de vulling op de aangedrukte rijst en rol het op.
7. Door je vingers een beetje nat te maken en de buitenste randjes aan te drukken blijft het plakken.
8. Snij de roze sushirol in stukjes.
LEES OOK: Beau Culinair: het knusse taartje 'Palsternakka Kakku'
BRON: WOMEN'S HEALTH, BEELD: ISTOCK INSTAGRAM