doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Smile! 5 weetjes over de lach van hertogin Kate

De meest gefotografeerde lach ter wereld is mede te danken aan een slimme orthodontist en de schoonheid van imperfectie.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
Smile! 5 weetjes over de lach van hertogin Kate

De hertogin van Cambridge heeft alle reden om breed te lachen. Leuk getrouwd, schattige kinderen en een geweldige lach die maar al te graag op de kiek wordt gezet.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

1 Ze ís echt vrolijk

Kate – als voorbereiding op haar latere rol als koningin noemen prins William en andere intimi haar bij het wat statigere Catherine, zoals ze tot halverwege haar tienertijd werd genoemd – is een van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld.

En negen van de tien keer staat ze er lachend op, want het is een vrolijk mens. "Het is geen show," zegt haar ex-vriendje Rupert Finch. "Catherine is een opgewekte vrouw die niet snel boos wordt. Ze is heel loyaal, vrij aards en ze is niet makkelijk van haar stuk te krijgen: ze is heel zelfverzekerd. Maar boven alles heeft ze een vrolijke persoonlijkheid."

2 Beugelbekkie

Die lach, dus. Daar is wat orthodontische hulp aan te pas gekomen, Kate droeg als jonge tiener een beugel. Voor haar huwelijk is haar gebit onder handen genomen door Didier Fillion die met een zo goed als onzichtbare beugel (zoals ook koningin Máxima op dit moment draagt) 'micro-rotaties' teweegbracht om een mooiere, maar nog altijd natuurlijke lach te creëren. Haar gebit is niet symmetrisch (zoals dat van Amerikaanse celebs), maar 'harmonieus asymmetrisch', aldus Bernard Touati, collega en vriend van Didier. Kate zou er krap 3400 euro voor hebben betaald.

3 Ze is een prof

Kate is naast vrolijk ook pragmatisch. "Toen ze hier nog werkte, stonden er altijd paparazzi voor de deur," zegt Belle Robinson van Jigsaw. "Ik bood wel eens aan om haar via de achterdeur weg te smokkelen. Maar dan zei ze: "Om eerlijk te zijn zullen ze ons achtervolgen tot ze hun plaatje hebben. Laat mij maar gewoon gaan, als ze hun foto hebben, laten ze ons vanzelf met rust.' Ze deed altijd enorm haar best om niemand tot last te zijn, hoewel ze er weinig aan kon doen dat fotografen haar altijd op de hielen zaten."

Diezelfde fotografen hebben ook nu niet te klagen: "Ze maakt het ons makkelijk," zegt Greg Bryant. "Geen zonnebrillen, altijd even in alle richtingen kijken."

4 Ze blijft positief

Zowel William als Catherine kunnen er enorm van genieten als iets niet helemaal volgens plan gaat tijdens een werkbezoek.

Zo kwam Kate bijna niet meer bij toen William in het theater op verzoek even in de loge galoppeerde. Het breekt de spanning onder de aanwezigen en maakt alles net even leuker.

En dat geldt ook voor momenten waarop je als fulltime royal wél graag zou zien dat alles even op rolletjes loopt. Sterk staaltje dreumesdrift van prinses Charlotte op het vliegveld? Blijven lachen, afleiden én weer door. 

5 Ze plaagt graag

Favoriet bij William en Kate zijn werkbezoeken waar ze iets kunnen doen, of het nu een vorm van sport is..

... of krakelingen vlechten. William en Kate houden onderling erg van een beetje plagen en uitdagen, ook privé.

"Ze hebben het samen echt heel leuk," zei prins Harry al in 2008. En dat is op zich al een reason to be cheerful.   

 

Foto's © Getty Images

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws