Royal Wedding: deze 5 prinsessenfilms wil je zien

Met deze sprookjesachtige films kom je de tijd wel door tot de royal wedding van prins Harry en Meghan Markle.

Omdat 2018 voor een groot deel in het teken zal staan van Markle Sparkle: vijf heerlijke zwijmelfilms om je voor te bereiden op de Royal Wedding in mei.

The Prince and Me

Tijdens haar studie ontmoet Amerikaanse Paige (Julia Stiles) Eddie, een medestudent uit Denemarken, die later kroonprins Edvard (Luke Mably) blijkt te zijn. Suikerzoet, maar deze film krijgt wel bonuspunten voor de locaties: er is zelfs gefilmd in het Deense kasteel Frederiksborg, ooit een echte koninklijke residentie.

Markle Sparkle ♔♔♔♔♔

Roman Holiday

Als iemand geboren was om een prinses te spelen was het Audrey Hepburn wel. Als buitengewoon beschermde prinses Ann bestrijdt ze haar verveling door met Gregory Peck door Rome te scooteren.

Markle Sparkle ♔♔♔♔

Ever After

Drew Barrymore gaat als prinses Danielle naar het bal, met vleugels die gemaakt zijn door niemand minder dan Da Vinci, in deze Renaissance-versie van Assepoester. De prins van dienst wordt gespeeld door Dougray Scott.

Markle Sparkle ♔♔♔

The Swan

De laatste film van Grace Kelly voor ze zelf prinses van Monaco werd. Als prinses Alexandra heeft ze totaal geen chemie met prins Albert, gespeeld door Alec Guinness. De film ging in première op 18 april 1956, de dag van het burgerlijk huwelijk van Grace met prins Rainier van Monaco, dat van haar prins Gracia maakte.

Markle Sparkle ♔♔

The Princess Diaries

Mia Thermopolis ontdekt als puber dat ze de troonopvolger is van Genovia, waarvan het paleis eruit ziet als een golfresort van Trump. De sprookjesfactor wordt verder verhoogd door het feit dat Julie Andrews haar oma blijkt te zijn.

Markle Sparkle ♔♔♔♔

 

Laatste nieuws