Knappe mannen zorgen voor een slechte gezondheid van hun vrouw

En dan hebben we het niet alleen over de hoofdpijn die ze je soms kunnen bezorgen. 

We kijken soms onze ogen uit met al dat mannelijk schoon wat er langs loopt. Toch zien ze er onschuldiger uit dan ze zijn. Volgens onderzoek van de Universiteit van Florida zorgen knappe mannen namelijk voor een slechte gezondheid van hun partner. En dan hebben we het niet alleen over de hoofdpijn die ze je soms kunnen bezorgen. 

Aantrekkelijk

Tijdens het onderzoek werden er verschillende stellingen voorgelegd, die voor het grootste gedeelte vrij simpel waren. Na de vragenlijst was het de taak van verschillende deskundigen om de aantrekkelijkheid van de 113 vrouwen te bepalen. Vervolgens kregen ze allemaal een cijfer tussen de 1 en 10. Tot slot werd het cijfer vergeleken met de aantrekkelijkheid van de partners. Maar wat daar uitkwam verwachtte niemand…

Eetprobleem

Vrouwen met een aantrekkelijkere partner hadden namelijk vaker last van eetproblemen dan de vrouwen die aantrekkelijker zijn dan hun man. De minder 'knappe' vrouwen zouden een grote druk voelen om aantrekkelijker te worden gevonden door hun man. Hierdoor verwaarlozen ze zichzelf sneller en richten ze zich veelal op afvallen door middel van diëten en sporten. 

Een knappe man is dus helemaal niet goed voor je gezondheid. Maar het kan natuurlijk geen kwaad om er 'gewoon' naar te kijken. 

LEES OOK: Bewezen: kale mannen zijn knapper, intelligenter en succesvoller

BRON: LIBELLE BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws