Glamour met een knipoog

Chique lekkernij: zo maak je meringue

Buiten dat de naam chique klinkt staan ze ook nog eens beeldig op jouw perfect gedekte kersttafel.

Chique lekkernij: zo maak je meringue

Het dessert overslaan is natuurlijk geen optie, maar wanneer iedereen zijn buikje vol gegeten heeft, wat voor lekkers kun je dan op tafel neerzetten? Meringues zijn het perfecte dessert; ze zijn luchtig, vullen amper en buiten dat de naam chic klinkt staan ze ook nog eens beeldig op jouw perfect gedekte tafel. De schuimgebakjes kun je makkelijk decoreren met chocoladesaus of andere lekkernijen. 

Recept

Ingrediënten voor 500 gram:

5 eiwitten

340 gram kristalsuiker

  •  Verwarm de oven op 110˚C.
  •  Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een mixer. Voeg geleidelijk de helft van het suiker toe.
  •  Blijf de eiwitten kloppen tot ze in volume verdubbeld zijn. Giet vervolgens de helft van de resterende suiker erbij. Klop tot een stevig, glad en glanzend geheel.
  •  Doe de resterende suiker bij het eiwit en mix tot het geheel stijf is en aan de garde blijft kleven.
  •  Giet de mix in een spuitzak met een klein spuitmondje. Spuit merengues op een met bakpapier bekleden bakplaat.
  •  Bak ze droog in de oven. Kleine meringues moeten ongeveer 40 minuten in de oven, grotere meringues zo’n 1,5 uur. Maar houd altijd goed in de gaten dat de schuimpjes niet verbranden.

     

LEES OOK: De reden waarom het dessert voor Queen Elizabeth €80.000 kost

BRON: HEELHOLLANDBAKT, BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM