Het mocht wat kosten: het nieuwe koninklijke servies

Op de delfsblauwe borden, schotels en de glazen staat een monogram afgebeeld van de W van Willem-Alexander en de M van Máxima.

Als we gasten ontvangen voor het eten willen we het liefst dat alles er spik en span uitziet, datzelfde geldt voor de koninklijke familie. Als zij belangrijke gasten krijgen, moet alles tot in de puntjes goed verzorgd zijn. Het koninklijke servies was echter ietwat verouderd, tijd dus voor wat nieuws. En dat kostte enkele tonnen, zo vertelt een deskundige van het paleis aan Shownieuws.

Professioneel 

Op het nieuwe servies met Delfts blauwe borden, schotels en glazen staat een monogram afgebeeld van de W van Willem-Alexander en de M van Máxima. Het hele servies bestaat maar liefst uit negen delen en heeft net zo'n luxe naam als dat het eruitziet: Blossom Panche. Normaal gesproken wordt het servies vernieuwd als er een nieuw staatshoofd komt, maar dat gebeurde niet toen Willem-Alexander het stokje van zijn moeder overnam. Het servies is dan ook al veertig jaar in gebruik.  

Tafeltje dekje

Het dekken van de tafel gaat er trouwens heel professioneel aan toe, met een meetlint wordt de afstand tussen bestek en servies gemeten zodat deze bij iedereen precies hetzelfde is. Als de koning een groot diner heeft georganiseerd, moet dit voor maar liefst 275 gasten gedaan worden, dus je kunt je voorstellen dat dat een hele klus is…

LEES OOK: Ronnie Flex vindt Máxima superchill

 

Tafel dekken // setting the table #kerst #servies #christmas #tableware #winterpaleis

A post shared by Paleis Het Loo (@paleishetloo) on

BRON: BLAUWBLOED BEELD: INSTAGRAM, ANP, RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Laatste nieuws