Koningin Máxima in Cariben (op slippers!)

Het komt niet vaak voor dat Hare Majesteit niet de hoogst gehakte is, maar op Sint Eustatius vond ze haar match.
Koningin Máxima in Cariben (op slippers!)

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn voor een driedaags bezoek gearriveerd in het Caribisch deel van het koninkrijk.

Het bezoek begon op Sint Eustatius en gaat morgen door op Saba, dat dan Saba Day viert. Naast de viering van deze traditionele feestdag, wordt er op Saba aandacht besteed aan natuurbehoud, want er hoort uiteraard een stichtend tintje aan zo'n reis te zitten.

Op Sint Eustatius waren de Oranjes alvast van harte welkom...

... en vond Máxima in een beeldige plaatselijke prinses voor één keer haar meerdere in hoge hakken.

Willem-Alexander droeg een licht zomerpak (geen overbodige luxe, want het is er 28 graden), Máxima een jurk van de Oekraïense ontwerpster Vita Kin, met dank aan Modekoningin Máxima: "Het borduurwerk op de linnen japon is geïnspireerd op het nationale kostuum van Oekraïne en vervaardigd door ambachtslieden in Kiev," aldus Josine Droogendijk. "Op internet zijn soortgelijke jurken te koop vanaf 1500 euro."

De jurk dook vorig jaar voor het eerst op, bij de Olympische Spelen in Rio.

Het onthaal op Sint Eustatius was feestelijk...

...en in de openbare bibliotheek praatten de Oranjes met vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke instanties. 

Morgen Saba, dus. En zaterdag gaan de koning en koningin naar Sint Maarten. Dit bezoek staat vooral in het teken van de wederopbouw van het eiland na de verwoestingen die orkaan Irma begin september heeft aangericht. Willem-Alexander reisde er al eerder heen om, de ravage in ogenschouw te nemen.

Foto's © Robin Utrecht / ANP

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed5453e5919f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws