Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Kers op de mousse van Jamie Oliver

Jamie Oliver leert ons al jaren wat lekker eten is.

Beau Culinair: Kers op de mousse van Jamie Oliver

Jamie Oliver leert ons al jaren wat lekker eten is. Maar nog nooit maakte hij het zo makkelijk als nu. Niet meer dan vijf ingrediënten, in een handomdraai te maken, en van vijfsterrenkwaliteit. Zoals dit luxe toetje, very cherry!

Dit recept is afkomstig uit Jamies kookboek ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken’. Hierin laat hij zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk, healthy kunt eten. De recepten zijn eenvoudig en snel klaar. 130 recepten met vlees, vis, eieren, maar ook vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheid. Bij elk recept staat een visuele ingrediën- tenlijst, de bereidingstijd, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een simpel stappenplan. Dit is Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd.

Chocolademousse met kersen

Voor 6 personen. Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten

• 200 g pure chocola (70%)

• 1 blikje (400 g) pitloze kersen in siroop • 200 ml double cream of slagroom

• 4 grote eieren

• 2 el lichte basterdsuiker

Bereiding

• Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en laat hem 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.

• Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop ze door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde superstijf. Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het geklopte eiwit.

• Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de porties met een paar mooie kersen.

5 ingrediënten’ van Jamie Oliver, € 29,99 Kosmos Uitgevers.