Luxemburg: Stéphanie en Guillaume 5 jaar getrouwd

Throwback Thursday! Precies 5 jaar geleden trouwde de kroonprins van Luxemburg met een Belgische gravin en zwijmelde iedereen mee.

Vandaag is het 5 jaar geleden dat gravin Stéphanie de Lannoy trouwde met kroonprins Guillaume van Luxemburg. Hoe liep het af met het sprookjeshuwelijk van 2012?

© ANP

Het was een mooie dag, 19 oktober 2012. De bruid droeg een enorme Elie Saab…

© ANP

…en de Lannoy familietiara…

© ANP

Alle Europese royals die meenden iets voor te stellen – hier kroonprinses Victoria van Zweden en kroonprinses Mary van Denemarken – waren naar Luxemburg gekomen…

© ANP

…en Máxima introduceerde niet alleen de bell sleeve, maar maakte ook furore met een hoed waarvoor meerdere fazanten het leven hadden gelaten.  

© ANP

Iedereen deed heel kies alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat verre familieleden met elkaar trouwen: Stéphanie en Guillaume delen in hun stambomen meerdere afstammelingen van de Oostenrijkse veldmaarschalk Charles Marie Raymond, hertog van Arenberg.

© ANP

De Royal Kus was lief, kuis en een béétje ongemakkelijk…

… maar toen het feest eenmaal op gang was gekomen, kneep de bruidegom er tussenuit om even te roken en volgde zijn bruid gezellig.

© BSR Agency

Vijf jaar na het jawoord weten we nog niet zo gek veel meer over Stéphanie en Guillaume als toen. Het is een keurig, wat kleurloos stel, dat best aan elkaar verknocht is, maar waar de vonken niet echt vanaf spatten.

© BSR Agency 

Stéphanie en Guillaume gaan vrijwel altijd samen op werkbezoeken en doen ook buitenlandse reizen meestal samen. Het is in ieder geval een goed team, hoewel boze tongen wel eens beweren dat het een verstandshuwelijk is.

© Cour Grand Ducale

Eén kwestie is na vijf jaar nog niet afgehandeld: er kuiert nog geen troonopvolger door de kinderkamer. In een interview voor hun huwelijk zeiden Stephanie en Guillaume dat ze graag kinderen wilden (zij komt uit een gezin met acht kinderen, Guillaume heeft drie broers en een zus), maar er nog even mee wilden wachten.

© Cour Grand Ducale

In de tussentijd is het er nog niet van gekomen. Niemand weet of dat een bewuste keuze is of dat daar groot verdriet achter zit, Stéphanie blijft er in ieder geval kalm onder: "Ik heb geen plannen om moeder te worden," zei ze vorig jaar en inmiddels doet ze de kwestie af met: "Het zal een verrassing zijn."

 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws