Zien: 50 portretten van koninginnen in tentoonstelling ‘Vrouwen van Oranje’

Tegelijkertijd geeft deze portrettengalerij een kunsthistorisch overzicht van de late negentiende eeuw tot nu.

Met z'n tentoonstelling 'Vrouwen van Oranje' brengt Museum Jan Cunen voor het eerst 50 portretten van vijf Nederlandse koninginnen samen. Het museum staat vanaf volgende maand in het teken van powervrouwen.

Na een verbouwing en uitbreiding presenteert het Brabantse museum van 1 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 maar liefst vier tentoonstellingen waarin de vrouw centraal staat: krachtig en inspirerend.

Vorstinnen

Circa 50 monumentale en intieme portretten van de Nederlandse vorstinnen Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Máxima vertellen het verhaal van vijf krachtige vrouwen die inspireren, richting geven en verbinden. Tegelijkertijd geeft deze portrettengalerij een kunsthistorisch overzicht van de late negentiende eeuw tot nu. Van Jan Toorops tekening van Emma en Wilhelmina’s beeltenis door Charlotte van Pallandt tot Juliana’s portret van Sierk Schröder, Andy Warhols schilderij van Beatrix en foto’s van Máxima door Erwin Olaf. Ook wordt Máxima’s inhuldigingsjurk van de hand van Jan Taminiau getoond.

Meer informatie en kaarten vind je hier.

Laatste nieuws