Hertogin Kate en prinses Charlotte veroveren Polen

Prins William en prins George kampten een béétje met startproblemen in Polen.
Hertogin Kate en prinses Charlotte veroveren Polen

Bij de aankomst voor het vijfdaags bezoek van de familie Cambridge aan Polen moesten royaltywatchers het van de dames hebben, want de heren hadden wat startproblemen.

Prinses Charlotte (2) wuifde lief en Kate trakteerde op een nieuwe Alexander McQueen. Op de vraag hoe je met twee kleine kinderen hagelwitte peperdure haute couture kunt dragen zonder gevlekt uit een vliegtuig te komen is het antwoord: nanny Maria.

© ANP

Prins George (3) zag er in het vliegtuig al redelijk bedremmeld uit – lijkt hij hier niet sprekend op een wat droefgeestige prins Charles?

© ANP

Eenmaal geland werd Zijne Koninklijke Verlegenheid zichtbaar heen en weer geslingerd tussen de vliegtuigen (is hij dol op) en het moetje: langs de erewacht lopen. George was zichtbaar not amused.

© ANP

En prins William kreeg zijn zoon niet alsnog in zijn hum, zodat hij op een gegeven moment maar gewoon besloot om dóór te gaan.

© Getty Images

Kate had met haar kleding en die van Charlotte rekening gehouden met de nationale kleuren van Polen (rood en wit) en er zelfs haar bling op aangepast. De robijnen ring en hanger zijn nog niet eerder gespot en vermoedelijk nieuw, de clutch is de Casa van Jenny Packham.

© Belvedere Palace

De kinderen werden vervolgens met hun beveiliging en nanny afgevoerd naar kasteel Belvedere, waar de Cambridge'jes tijdens hun verblijf logeren. Daar stond een speeltoestel voor hen klaar…

© Belvedere Palace

… én een indoor speeltent zodat George en Charlotte zich konden uitleven.

© ANP

Prins William en hertogin Kate werkten intussen het programmaonderdeel Synchroon Wuiven voor Royals af met de Poolse president Andrzej Duda en zijn vrouw Agata Kornhauser-Duda.

© ANP

Daarna bezochten de hertog en hertogin van Cambridge het Verzetsmuseum in Warschau...

© ANP

... en was er nog een korte ontmoeting met het publiek waarbij vele mobieltjes werden getrokken.

   

  Een bericht gedeeld door DuchessCatherine_kurdistan (@katemiddleton_kurdistan) op

  's Avonds was er een tuinfeest ter ere van koningin Elizabeth, als een soort verlate verjaardagsgeste. Het werd gehouden door de Engelse ambassadeur in Polen. Kate droeg hierbij een cocktailjurk van Poolse ontwerpster Gosia Baczynska - aardige geste aan het gastland - en het collier dat ze in Parijs droeg, zodat we het hierbij haar Soft Diplomacy Collier dopen. En verder is het een troostrijke gedachte dat zelfs een hinde als Kate niet wegkomt met niet bijster flatterende enkelbandjes...

  Lees ook: 

  Openingsbeeld © ANP

  window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b074bb63a5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

  Laatste nieuws