Wat gaan William en Kate doen in Polen en Duitsland?

Het wordt een drukke week in het teken van de 'soft diplomacy' voor de Cambridge'jes.
Wat gaan William en Kate doen in Polen en Duitsland?

Morgen beginnen prins William en hertogin Kate aan een vijfdaags bezoek aan Polen en Duitsland en – yay! – prins George en prinses Charlotte gaan mee.

Het bezoek staat in het teken van de 'soft diplomacy'. Om de harde kantjes een beetje van de Brexit af te halen, worden de Cambridge'jes voortdurend uitgezonden naar Europa voor een royal charmeoffensief. Kate is al in Nederland en Luxemburg geweest en William bracht eerder een bezoek aan Duitsland. Ook Charles en Camilla droegen al hun steentje bij, met een toer door Roemenië, Italië en Oostenrijk.

Leve de nanny!

© Getty Images

Het wordt voor de familie Cambridge het tweede officiële buitenlandse bezoek waarbij de kinderen hen vergezellen. Het zal waarschijnlijk ook meteen het laatste zijn, want prins George gaat vanaf september naar Thomas's Battersea School en prinses Charlotte is klaar voor de crèche. De kinderen zullen vermoedelijk alleen bij aankomst en vertrek te zien zijn. Gezien het volle programma zal nanny Maria zich het meest over de kleine Cambridge'jes ontfermen. Hier zie je haar met George, achter de ramen van Buckingham Palace.

Dag 1 Warschau

© Getty Images

Het gezin begint het bezoek in Warschau. In Polen worden ze begroet door president Andrzej Duda en zijn vrouw, gevolgd door een bezoek aan het verzetsmuseum dat is gewijd aan het verzet van de stad tegen de Duitse bezetting in 1944. William en Kate zullen er veteranen ontmoeten en kaarsen branden voor degenen die zijn gesneuveld in de strijd. Hier zie je Kate met een veteraan in Nieuw-Zeeland, vorig jaar.

Dag 2: Gdansk

© Getty Images

Dag twee begint met een ongetwijfeld aangrijpend bezoek aan concentratiekamp Stutthof en een ontmoeting met vijf mensen die het overleefden. William en Kate gaan ook naar de beroemde scheepswerven in Gdansk, waar de Solidariteitsbeweging ontstond die uiteindelijk het Communistische regime verdreef. Nog niet bevestigd is of de leider van die beweging (en voormalig president van Polen) Lech Walesa hierbij aanwezig zal zijn. Williams vader prins Charles is beschermheer van het Gdansk Shakespeare Theatre waar de Cambridge'jes een speciale voorstelling zullen bijwonen, met daarna een receptie met Poolse kopstukken uit de wereld van kunst, cultuur, media en het bedrijfsleven. Kolfje naar Kate's hand, in april deed ze nog zoiets in Londen, bij de Opening Night Royal Gala performance van '42nd Street'.

Dag 3: Berlijn

© Getty Images

Woensdag vertrekt het gezin naar Duitsland waar het bezoek begint met een privémeeting met Bondskanselier Angela Merkel. Daarna is het door naar de Brandenburger Tor voor een wuifmomentje en dan weer over naar serieuzere zaken: een bezoek aan het Holocaust Memorial en een opvangcentrum voor dakloze kinderen. Het zal nog een hele uitdaging voor Kate worden om zich zowel stralend als stemmig te kleden voor deze zeer uiteenlopende agendapunten. Vermoedelijk zal een donkere jas uitkomst brengen bij het herdenkingsmonument. William is als ervaren kranslegger al klaar met een donker pak…

Dag 4: Heidelberg

© Getty Images

Donderdag reizen ze door naar Heidelberg, sinds 1956 de 'twin town' van Cambridge. Daar bezoeken ze een instituut dat onderzoek doet naar kanker en doen ze mee aan een vriendschappelijke roeiwedstrijd tussen Cambridge en Heidelberg. Kate is altijd op haar best bij dit soort dingen. Hier zie je haar los gaan tijdens een wedstrijd in 2011 in Canada.

Dag 5: Hamburg

© Getty Images

Op vrijdag gaan ze noordwaarts naar Hamburg voor een bezoek aan het Maritieme Museum en de Elphi, de Elbphilharmoie, een nieuwe concertzaal die een van de grootste ter wereld is. Ze wonen er met kinderen 'uit alle wijken van Hamburg' een concert bij van het Hamburgse Symfonie Orkest. De POLGER tour eindigt met een bezoek aan het hoofdkwartier van Airbus, voor ze terugkeren naar Londen. En we houden je op Beau Monde de komende dagen natuurlijk op de hoogte van alle George, Charlotte, Fashion en andere memorabele momentjes. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b11afd2f48', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws