Prins Harry kreeg een bloemenslinger omgehangen op de ambassade van Nepal in Londen, ter ere van 200 jaar diplomatieke betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Nepal.
Om bloemenweelde te kunnen combineren met testosteron en een maatpak moet je wel enig zelfvertrouwen hebben. En daar beschikt Harry in ruime mate over.
Hij is dan ook een ervaren bloemenslingerdrager. Zo was hij bijna topzwaar van alle gulle florale gaven tijdens zijn bezoek aan Nepal ↓ in 2016.
Tropische bloemen
Ook Harry's broer en schoonzus zijn bekend met het fenomeen. Hertogin Kate en prins William lieten zich vorig jaar in New Delhi versieren met bloemenslingers...
...en deinsden ook niet terug voor een bloemenkroon in het Polynesische Tuvalu. Het duurt tenslotte nog jaren voor ze eens op de troon zullen zitten, elk kroonmoment is meegenomen.
Later werden Kate en William getrakteerd op iets eenvoudiger kettingen, tijdens een tochtje in een megadraagstoel. It's good to be royal. De kunst is vooral de ketting te laten shinen, ook als hij vreselijk bij je jurk vloekt.
Bloemrijk setje
Ook Harry's vader heeft ruime ervaring met bloemenslingers. Hier poseert prins Charles met zijn vrouw hertogin Camilla voor de Akshardham Temple in Delhi, India. Daar pakten ze het grondig aan, bij dat bezoek werden de kroonprins en de hertogin van Cornwall ook nog vakkundig samen in één slinger ↓ verpakt tijdens een Aarti ceremonie. Het stel bleef ondanks de opulente bloemenpracht ook gewoon hun poppy (klaproos) dragen, in verband met Remembrance Day. Ook dát is protocol.
Royal garland
Zelfs de Queen is een professional als het gaat om Bukken Voor Bloemen. Hier krijgt ze een bloemenslinger van niet al te subtiel geverfde anjers van de dochters van Ghurka soldaten tijdens een bezoek aan de Invicta Park barakken in Maidstone. Het protocol vereist dat de bloemen tijdens het hele bezoek worden gedragen en pas af mogen wanneer de royal van dienst weer uit beeld is. Hare Majesteit nam geen enkel risico en werd nog met de krans gespot toen ze het terrein van Buckingham Palace weer opreed, #plichtsbesef.
Lees ook:
- De Queen en haar onafscheidelijke handtas
- Royals in het buitenland, net even wat losser: koningin Máxima
- Wat er op een werkbezoek ook gebeurt, altijd blijven lachen