Lief: nieuwe foto van babyprins Alexander

Prins Alexander van Zweden, het zoontje van prins Carl Philip en prinses Sofia, wordt op 9 september aanstaande gedoopt....

Lees ook

Prins Alexander van Zweden, het zoontje van prins Carl Philip en prinses Sofia, wordt op 9 september aanstaande gedoopt. En ter ere daarvan is er een nieuwe foto vrijgegeven van het Bernadotje.

De doop vindt zoals gebruikelijk plaats in de slotkapel van de Zweedse royals, onder leiding van Antje Jackelén en wat religieuze assistenten assorti. Verder aanwezig uiteraard de gouden wieg, ongetwijfeld ketende neefjes en nichtjes zoals prinses Leonore en prinses Estelle en een receptie na afloop. In plaats van cadeautjes zien de prins en prins liever een donatie aan hun stichting, om goede daden mee te verrichten. Het prinsje schijnt al om te komen in het speelgoed.   

Alexander is nu 4 maanden

© Kate Gabor / Kungahuset.se

Wat betreft potentiële peetouders liggen tantes prinses Victoria en prinses Madeleine op kop. Maar aangezien er ook royals van andere Europese koningshuizen naar de doop komen, is de kans groot dat Alexander ook elders een leuk logeeradres scoort. En daar zijn de Denen dan weer de grote kanshebbers. De jonge hertog van Södermanland is inmiddels ruim vier maanden en zal gedoopt worden als Alexander Hubertus Bertil. We zijn er nog niet uit op wie hij nu het meeste lijkt, zijn moeder toch?    

Openingsbeeld © Kate Gabor / Kungahuset.se

Laatste nieuws

Zie ook