Dit opvoedtrucje kunnen we allemaal leren van prins William

Als je naar prins William en prins George kijkt dan valt je al gauw één ding op. De Britse prins hurkt alt...

Lees ook

Als je naar prins William en prins George kijkt dan valt je al gauw één ding op. De Britse prins hurkt altijd als hij met zijn zoontje praat. Daar kunnen we allemaal iets van leren volgens experts. Bukken terwijl je met je kind praat is namelijk een fantastisch opvoedtrucje.

Prins William is een geboren vader. Behalve dat hij een heel toegewijde vader is, weet hij ook de fijne kneepjes van het opvoedvak. De prins geeft het goede voorbeeld door een opvoedtrucje toe te passen. Hij hurkt als hij tegen zijn kinderen praat. Ja, dat doet hij óók op officiële gelegenheden – zelfs president Obama praatte een keer gehurkt met prins George.

Door te bukken als je met je kind praat, kun je jouw kind in de ogen kijken. Dit wordt door experts gezien als een techniek van actief luisteren die ervoor zorgt dat kinderen het gevoel krijgen dat wat ze zeggen tegen hun ouders er echt toe doet. Dit komt het zelfvertrouwen van jouw kind ten goede, en moedigt hem of haar ook aan om meer te communiceren.

Dit zijn niet de enige voordelen van het opvoedtrucje. Je kind luistert beter doordat je je volledig op hem of haar focust én het is een uitstekende manier om je kind snel te kalmeren.

Lees ook:

Bron: Goodhousekeeping.com

Laatste nieuws

Zie ook