Maakt het leven mooier

5 royals die in het openbaar in slaap vielen

Het is natuurlijk heel 'Doornroosje' om als prinses in te dutten, maar dan toch liever in een hemelbed dan ergens op een...

5 royals die in het openbaar in slaap vielen

Het is natuurlijk heel 'Doornroosje' om als prinses in te dutten, maar dan toch liever in een hemelbed dan ergens op een eerste rij, met camera's erbij: 5 keer koninklijk indommelen, in stijl.

Te beginnen bij kroonprinses Victoria die 27 dagen na de geboorte van prins Oscar alweer haar eerste officiële verplichting aanging. Wat misschien wat te veel gevraagd was met een energieke peuter als Estelle en een baby die nogal dringend zijn nachtvoedingen eist. En ook al staat de secretaris generaal van de Verenigde Naties dan te oreren, slaap wint altijd. Zeker bij gebroken nachten. Maar ze glimlacht zich er wel charmant uit.

Koningin Knikkebol

Koningin Beatrix kon tijdens de opening van het De Ruyterjaar in 2007 haar ogen niet openhouden. Ietzzz met een zzzeeheld die 400 jaar eerder wazzz geboren. En een warme zaal. En allemaal notabelen. En Plasterk was er natuurlijk weer bij. En elke spreker was verliefd op het geluid van zijn eigen stem. Dus was het vechten tegen de slaap, indommelen en opschrikken van - 'O, gelukkig, eindelijk' -  het applausje.

Verveeld door haar Vikingen

Koningin Margrethe van Denemarken had moeite haar ogen open te houden bij de opening van een bezoekerscentrum van het 1000+ jaar oude viking kasteel in Køge. Béétje pijnlijk tegenover de voorvaderen die zich naar de macht plunderden werkten. Maar een Majesteit is ook maar een mens en ze had net een glaasje wijn en een peuk op, dus dan slaat de ontspanning genadeloos toe, zullen we maar zeggen.

Queen is menselijk!

Voor zover bekend is de Queen sinds 1952 slechts twee keer weggezakt op een officieel moment. Het gebeurde in 2004 in Düsseldorf, toen ze na de lunch doorgezaagd werd met een speech over medicijnen en magneten (gaap). En hilarisch genoeg zakte ze ook even weg tijdens de staatsbegrafenis van Margaret Thatcher, met wie ze in de tijd dat Maggie premier was een euh… moeizame relatie had (lees: beide dames konden elkaar niet luchten of zien). We doen gewoon of Hare Majesteit hier diep, diep bedroefd is.

Dommelende Diana

Het beroemdste royal dutje aller tijden is van prinses Diana. Zij dommelde in november 1981 weg, tijdens de opening van de Gonzaga tentoonstelling in het Victoria & Albert Museum. En deed dat heel koninklijk kaarsrecht (behalve haar hoofd dan) in een romantische Belville Sassoon. Heel even dreigde er schande van te worden gesproken, maar Buckingham Palace maakte bliksemsnel bekend dat ze zwanger was van haar eerste kind. Prins William werd in juni 1982 geboren.