6 dingen die je kunt eten voor een plattere buik

Heb jij vaak last van een opgeblazen gevoel? Deze 6 dingen zorgen voor een plattere buik. 1. Havermout Havermout is alti...

Heb jij vaak last van een opgeblazen gevoel? Deze 6 dingen zorgen voor een plattere buik.

1. Havermout

Havermout is altijd goed om de dag mee te beginnen. Het is een grote bron van vezels en rijk aan antioxidanten. Als je ontbijt met havermout is de kans groot dat je tot je lunch vol zit, en daardoor zul je al minder snacken op de ochtend.

2. Knoflook

Gezonde darmen zijn essentieel als je een plattere buik wilt krijgen. In knoflook zit een stofje dat allicine heet. Wanneer dit wordt verteerd in je lichaam reageert allicine door veel schadelijke bacteriën (die zorgen voor een opgeblazen gevoel) te neutraliseren. Allicine is dus niet alleen goed voor je darmen, maar het zorgt óók nog eens voor een beter immuunsysteem.

3. Asperges

In asperges zit kalium. Kalium zorgt voor het afvoeren van overtollige lichaamsvloeistoffen. Asperges zijn een zeer gezonde snack: ze bevatten veel vezels en zorgen voor een gezonde spijsvertering. En dat onaangename luchtje op het toilet nemen we maar even voor lief.

giphy

4. Venkel

Venkel is goed voor de spijsvertering dankzij de vele vezels, vitamines en ook weer kalium. Een kop venkelthee na elke maaltijd zal je spijsvertering beter op gang helpen.

5. Gember

Gember bevat een stofje genaamd gingerol dat ervoor zorgt dat het opgeblazen gevoel in je buik afneemt. Het verdrijft al het overtollig gas in je spijsverteringskanaal.

6. Chili

Chili voegt niet alleen wat lekker pittige smaak toe aan je eten, maar ondersteunt ook de stofwisseling in je lichaam. Het zorgt ervoor dat je stofwisseling versnelt. Chili kan zelfs overtollige calorieën verbranden.

Meer healthy nieuws?

Laatste nieuws