Glamour met een knipoog

VIDEO: Royals presenteren het nieuws

Als je het nieuws krijgt, dan zie je vaak wel iets van royalty nieuws voorbij komen. Slechts heel zelden zijn de rollen...

VIDEO: Royals presenteren het nieuws

Als je het nieuws krijgt, dan zie je vaak wel iets van royalty nieuws voorbij komen. Slechts heel zelden zijn de rollen omgedraaid. Zo kroop koning Filip van België achter de desk om zelf het nieuws aan te kondigen. En dat ging niet onaardig. Bekijk de video.

Koning Filip was niet de enige. En laten royals in tv-studio’s nu ook gewoon hele leuke beelden opleveren. Heb je prins Charles ooit wel eens het weer zien presenteren? Tja, voor koningin Letizia van Spanje, als oud-presentatrice van o.a. CNN, is dit appeltje eitje, maar andere royals wagen zich er liever niet aan. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hielden het slechts bij een bezoek aan de nieuwsredacties, net als de Britse Queen. Die opende de BBC studios en hield het daarbij. Voor de nieuwslezers die daarna aan het werk moesten, was het een stuk spannender, getuige het awkward 'knikske'. Maar ja, dat is nu voor ons weer leuk.