Hoe vang je € 60 miljoen? Jarige Prinses Gabriele weet het wel

Volgens de één is prinses Gabriele een bedrogen echtgenote, volgens de ander een goudzoeker die weet hoe je 60 miljoen k...
Hoe vang je € 60 miljoen? Jarige Prinses Gabriele weet het wel

Volgens de één is prinses Gabriele een bedrogen echtgenote, volgens de ander een goudzoeker die weet hoe je 60 miljoen kunt cashen bij een royal scheiding. Wie is deze Gabriele, prinses van Leiningen?

Gabriele Renate Homey (ze wordt vandaag 53) is een Duitse advocate die als opgespoten, maar stralende oudere look-a-like van Claudia Schiffer leuk uit de scheiding van haar tweede man is gekomen. Het betreft hier miljardair prins Karim, de huidige Aga Khan. Hij is bekend als geestelijk leider van 15 miljoen Shiah Nizari Ismaëlieten, een groep binnen de Islam.

Aga Khan is een succesvol magnaat

Gabriele zu Leiningen Aga Khan prins Karim

Eurovisie Songfestival veteraan

© Peter Bischoff/Getty Images

En die had Gabriele, dochter van Helmut Friedhelm Homey en Renate Kerkhoff, de geadopteerde dochter van grootindustrieel Bodo Thyssen. Onder het pseudoniem Gina Boys deed ze in 1986 voor Duitsland mee aan het Eurovisie Songfestival en aan haar moeder had ze dankzij de connecties met de Thyssen dynastie een aardige introductie in de betere kringen.

Gabriele scoort haar eerste titel

© Noblesse & Royautés

Om het beleefd te zeggen: er werd driftig rondgeshopt voor een zeer geschikte echtgenoot en die werd in 1991 gevonden in weduwnaar Karl Emich, prins Zu Leiningen (Pfalzgraf zu Mosbach, Graaf Zu Dürn, Heer Zu Amorbach, Miltenberg, Bischofsheim, Boxberg, Hardheim, Schüfp en Lauda). Door haar huwelijk met Karl – heel romantisch, in Venetië –  kreeg Gabriele de titel prinses. Al was het wel triest (lees: een streep door haar bankrekening) dat hij door het huwelijk onmiddellijk door de Zu Leiningens werd onterfd, omdat men haar stamboom te min vond. Met Karl kreeg ze een dochter, prinses Theresa (24). 

Lacroix, sweetie-dahling

© ismaili.net

Gabriele's huwelijk met Karl liep stuk toen de Aga Khan als hoofdprijs in beeld kwam. Ze scheidde in februari 1998 van Karl, bekeerde zich fluks tot de Islam en trouwde in mei met de 26 jaar oudere prins Karim die haar de titel Begum Inaara Aga Khan schonk. Inaara naar 'licht' in het Arabisch, Begum is zoiets als 'hoogheid'. Voor de religieuze ceremonie droeg ze een sari van gouddraad, voor het burgerlijk huwelijk haute couture van Christian Lacroix. De juwelen die ze als geschenk kreeg, waren zo’n € 2 miljoen waard.

Sprookje met 1001 nacht factor

© Gamma-Rapho

Wat volgde waren zes gelukzalige jaren 'dripping in diamonds' op al die eerder genoemde jachten en landgoederen. Beetje liefdadigheidswerk, veel volbloeden en haute couture, en een zoon: prins Aly (16). En toen was het over en uit, omdat de prins het niet zo nauw nam met de huwelijkstrouw. En vond dat Gabriele daar niet zo moeilijk over moest doen. "Hij is altijd zo geweest," zegt een huisvriend in de New York Post. "Eerst kan hij zijn handen niet van zijn vrouw afhouden. Geen cadeau is te duur. Maar als hij zijn enthousiasme verliest, wordt zijn hart van ijs."

Als hij zijn enthousiasme verliest, wordt zijn hart van ijs.

Royal vechtscheiding

© Julien Hekimian / WireImage

Wat volgde was een royal vechtscheiding die zijn weerga niet kende. Gabriele stuurde een privédetective achter haar man aan. Die hield het inmiddels met stewardess (en gravin) Beatrice von der Schulenburg, hier op de renbaan in flamboyant rood. De prins dacht dat hij Gaby wel even makkelijk kon afkopen, zoals hij dat met zijn eerste echtgenote had gedaan. Maar Gabriele had niet voor niets rechten gestudeerd. Ze schakelde de advocate van prinses Diana in en eiste het duizelingwekkende bedrag van 60 miljoen euro.

Peperduur praten via advocaten

© Isa Gala Salzburg

Die eis van 60 miljoen euro leverde zeven jaar praten-via-advocaten op, tot er in 2011 een voorlopige scheidingsovereenkomst lag. Daar volgde nog eens drie jaar juridisch touwtrekken op, waarna prins Karim – geschat vermogen: 10 miljard euro – zich eindelijk gescheiden mocht noemen. Hoeveel Gabriele heeft meegekregen is geheim, maar volgens welingelichte kringen heeft ze met 'beleefdheid, geduld en een lange adem' de volle mep gekregen. Uiteraard allemaal voor prins Aly (hier links, naast oma Renate in het blauw, Gabriele staat helemaal rechts). Volgens dezelfde kringen betaalde haar ex uiteindelijk vooral om er maar vanaf te zijn.

De prinses zit er warmpjes bij

Gabriele zu Leiningen met Sly Stallone

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b05dc4132c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws