Deze tip heeft Kate Middleton voor gezinnen tijdens de coronacrisis

Hoewel kinderen in Nederland sinds een paar weken weer volledig naar de basisschool kunnen, blijft het een ontzettend vreemde tijd. Kate Middleton deelt daarom een belangrijke tip met leraren, ouders én kinderen.
kate

Hertogin Kate sprak donderdagmiddag in een virtuele bijeenkomst over het belang van mentaal welzijn bij kinderen. Iets waar ze zich regelmatig voor inzet.

“Zorg voor jezelf én voor elkaar,” benadrukte de hertogin. “Met iemand praten, of het nou een vriend, familielid of leraar is, is iets wat je kunt doen om jezelf net een beetje beter te voelen.” 

Kleine gebaren van aardigheid

Kate deed de uitspraak op Oak National Academy, een digitaal lesplatform voor ouders en leraren dat tijdens de coronacrisis werd opgericht. Ze vertelde ook over het belang om aardig voor elkaar te zijn. “Je kunt iets doen om anderen te helpen zich beter te voelen; van het aanbieden van een luisterend oor tot het helpen van iemand in nood. Kleine gebaren van aardigheid kunnen blijvend iets doen. Maar als we anderen helpen, moeten we niet vergeten ook voor onszelf te zorgen door de tijd te nemen ons te richten op dingen die ons blij maken,” luidde het goede advies van de hertogin. 

Homeschooling

William en Kate geven zelf thuis les aan hun eigen oudste twee kinderen prins George en prinses Charlotte. Hierover vertelde Kate onlangs aan This Morning, een Engelse tv-show: “George vindt het erg frustrerend dat zijn zusje veel leukere projecten krijgt voor school. Want een spinnen-boterham maken is natuurlijk veel cooler dan een taalles!”

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b7e6a43a7d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws