Hannah Hoekstra draagt ‘Zwarte Piet is racisme’-shirt tijdens lunch met het koningspaar

Tijdens de uitblinkerslunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima droeg actrice Hannah Hoekstra een t-shirt met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’.

Tijdens de uitblinkerslunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima droeg actrice Hannah Hoekstra een T-shirt met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’.

Ze laat aan BuzzE weten dat ze over deze keuze geen moment heeft getwijfeld. 

Een mooie, inclusieve toekomst

De 33-jarige actrice was uitgenodigd voor de uitblinkerslunch omdat zij onlangs de Theo d’Or won. Dit is de belangrijkste theaterprijs voor actrices. Ze vertelt over haar actie: “Ik zal dit soort shirts blijven dragen tot we een mooie, inclusieve toekomst hebben bereikt waarin we allemaal gelijk zijn en waarin niemand in Nederland meer pijn heeft om dit soort oude tradities.”

De tekst spreek voor zich

Tijdens de lunch, die de actrice omschreef als interessant en prettig, kwam het onderwerp Zwarte Piet niet ter sprake, maar daar ging het volgens Hannah ook niet per sé om. “Ik denk dat de tekst ook wel voor zich spreekt. Ik hoop dat het sommige mensen aan tafel heeft aangezet tot nadenken.” 

Naast Hannah Hoekstra waren onder anderen Jandino Asporaat, Davina Michelle, Nienke Plas en Estavana Polman aanwezig bij de lunch met het koningspaar, die keurig volgens de 1,5 meter regels plaatsvond. 

Bron: show.nl | Beeld: BSR Agency, Koninklijk huis

Laatste nieuws