Koningin Máxima: ‘Ik heb een schat van een moeder’

Maria del Carmen kwam begin maart naar Nederland om op te passen op de A'tjes, maar bleef iets langer dan een paar nachtjes.

Maria del Carmen kwam begin maart naar Nederland om op te passen op de A'tjes, maar bleef iets langer dan een paar nachtjes.

De moeder van koningin Máxima werd opgetrommeld vanuit Argentinië om een paar dagen op de prinsessen te passen terwijl Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in Indonesië waren. Maar bij terugkomst van het koningspaar brak wereldwijd de coronacrisis uit en kon Maria niet terug naar huis. Tijdens de jaarlijkse zomersessie van afgelopen week blikken de koning en koningin terug op afgelopen maanden, en dus ook op de lange periode van haar moeder over de vloer. Inmiddels is ze naar huis gevlogen; dat het aantal besmettingen in Argentinië nog flink oploopt, baart Máxima nog wel zorgen, maar haar moeder wilde graag naar haar eigen huis. “Ze miste haar leven daar. Je verlangt toch ook naar je eigen huis, maar we hebben een fantastische tijd samen gehad.”

Zo'n lange tijd je schoonmoeder over de vloer hebben, was volgens WA geen enkel probleem, want “ik heb een schat van een schoonmoeder”. Ook vond de koning het fijn om zijn schoonmoeder onder de pannen te hebben om zo de prinsessen de kans te geven om hun grootmoeder beter te leren kennen.

Op haar 25ste sloeg Máxima haar vleugels uit en vertrok naar Buenos Aires. Later verhuisde ze naar New York. Máxima is dus wel gewend dat haar moeder niet dicht in de buurt woont. Maar ze is dolgelukkig als ze terugblikt op haar tijd samen met haar moeder de afgelopen maanden.

Beeld: Koninklijk Huis, Bsr Agency

Laatste nieuws