doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Dirty Diana: Dít gebeurde er tijdens haar eerste ontmoeting met Michael Jackson

Er zijn eindeloos veel verhalen te vertellen over het leven van prinses Diana, maar sommige zijn zo leuk dat je ze niet vaak genoeg kunt horen.
.
lady di

Voordat er een vriendschap ontstond tussen prinses Diana en Michael Jackson, was ze al een groot fan van zijn muziek. Daarom bezocht ze in 1988 met prins Charles een concert van MJ’s Bad tour in Wembley Stadium

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Voor de show werd het paar backstage uitgenodigd om de popster te ontmoeten en in een interview dat Michael later gaf, blikte hij terug op dit bijzondere moment: “Ze vroeg of ik Dirty Diana zou zingen en ik benadrukte dat ik het nummer uit de show had gehaald uit respect voor haar.” Op zich een logisch besluit, want de hit gaat over een hitsige groupie, maar Diana dacht er volgens Michael anders over. “Dat is mijn favoriete nummer!” riep ze. 

Losgaan

Michael kon het nauwelijks geloven, maar de prinses was bloedserieus. Helaas was het volgens de zanger te laat om het nummer alsnog weer toe te voegen aan de show, maar wij houden graag de gedachte vast dat de prinses in haar vrije tijd flink los is gegaan op het lied. 

Beroemde vrienden

Later zou Diana naast Freddie Mercury, Elton Jon en George Michael ook Michael Jackson tot een van haar goede vrienden rekenen. Michael vertelde eens in een interview: “Ze belt me geregeld om te kletsen.” Naar verluidt konden de twee het goed met elkaar vinden omdat ze veel gemeen hadden, zoals een onstuimige jeugd, ongewenste ervaringen met de pers en de druk die hun fame and fortune met zich meebracht. Na haar begrafenis, waar hij ook aanwezig was, noemde hij Diana: “Een van de liefste mensen die hij ooit gekend heeft.” 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws