Zo maak je je gezicht écht schoon voor het slapengaan

Want met een 'vies gezicht' je bed in duiken kan leiden tot een onzuivere huid.

Uit onderzoek van Demak’Up blijkt dat 41 procent van de Nederlandse vrouwen wel eens slaapt met make-up op.

En dat baart zorgen, want met een 'vies gezicht' je bed in duiken kan leiden tot een onzuivere huid, en uiteindelijk zelfs tot vroegtijdige huidveroudering. Maar er is ook goed nieuws: uit hetzelfde onderzoek blijkt dat we wel goed voor ons gezicht wíllen zorgen, maar dat we simpelweg niet precies weten hoe dat moet. En daar kan natuurlijk aan gewerkt worden. Wil jij een schone, stralende huid? Kim Berger, huidtherapeute bij Triaderm, heeft een simpel stappenplan voor je samengesteld:

Stappenplan

Stap 1: Verwijder je make-up
Doe dit met een product dat je mascara en foundation eenvoudig verwijdert, zónder dat je huid gevoelig wordt. Kies dus niet voor een te scherp doekje of watje.

Stap 2: Was je huid met lauwwarm water en een milde huidreiniger
Een milde huidreiniger droogt je gezicht niet uit. In andere woorden: je huid mag niet strak en trekkerig voelen na het wassen.

Stap 3: Neem de vochtige huid af met een watje, waarmee je lange streken maakt
Zo weet je zeker dat je alle make-upresten verwijdert. Een toner of lotion is alleen een goed idee als er geen alcohol in zit, of een ander stofje dat je huid irriteert. Want wees je ervan bewust dat alle ingrediënten ook op je huid achterblijven.

Stap 4: Je huid is nu echt schoon!
Als je dan een crème gebruikt met werkzame stoffen worden deze beter opgenomen door je huid. Lekker smeren dus! Is het dag? Zorg dan dat je iets gebruikt met een SPF. Is het avond? Zorg dat je een hydraterende crème gebruikt. Ook voor de crème geldt: het mag niet irriteren. Als je 'm hebt aangebracht, hoort je huid fijn en zacht te voelen, niet branderig of droog.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws