Van Beabea tot Bubba: Dit zijn alle koosnaampjes van de Britse royals

Zijne koninklijke hoogheid blijkt toch een stuk minder catchy in het dagelijks leven…

Koosnaampjes… Of je er nu van houdt of niet, je ontkomt er eigenlijk niet aan. Iedereen heeft er wel een paar. Ook met een koninklijke titel ontkom je er niet aan. Zo wordt een van de royals “mignonette” genoemd en groeide een ander op met de bijnaam “wombat“. We zetten de leukste en opmerkelijkste royal nicknames voor je op een rijtje.

1) Archie 

Archie, de zoon van Harry en Meghan, is amper een jaar oud, maar hij scoort al behoorlijk goed op de lijst van koosnaampjes. Zo heeft Harry eerder gerefereerd aan zijn zoon als ‘onze kleine man’ en noemde Meghan haar zoon ‘Arch’ en ‘Bubba’. Het is nog maar de vraag hoe tiener Archie op die laatste naam zal reageren. Voor zijn geboorte had hij overigens ook al een bijnaam. Toen noemden zijn ouders hem liefkozend ‘baby Sussex’.

2) Princes Beatrice

In een felicitatiepost onthulde zusje Eugenie een schattige bijnaam voor Beatrice. “Je was al een bazin voordat ik geboren werd en blijft ook nu een wonderful persoon, vriend en grote zus. Gefeliciteerd met je verjaardag Beabea!! xx”, schreef ze. Goed, Beabea dus.

3) Prins Harry

Meghan houdt het graag kort, dus dan doen wij dat ook. Zij noemt haar lief het liefst ‘H’.

4) Prinses Charlotte 

In een video die vorig jaar werd vrijgegeven, was te zien hoe Cambridge-kids George, Charlotte en Louis spelen in de achtertuin van hun huis. In diezelfde video is ook te horen hoe prins William een super fancy koosnaam voor zijn dochter gebruikt. Volgens oplettende kijkers noemt hij haar namelijk: “Mignonette”. En dat is dan waarschijnlijk geen verwijzing naar die kleine gele mannetjes, maar naar het Franse woord mignon, dat klein en delicaat betekent. Hoe posh?! Hertogin Kate pakt het liever wat informeler aan. Zij noemt haar dochter vaak ‘Lottie’.

5) Prins Charles

Prins Charles komt misschien niet echt over als een koosnaampjes-man, maar met kleinkinderen ontkom je er niet aan. De Daily Mail weet namelijk te melden dat George zijn opa ‘Grandpa Wales’ noemt. Extreem schattig.

6) Koningin Elizabeth

De kleine prins George is duidelijk wél een koosnaampjes-man. Ook voor koningin Elizabeth heeft hij namelijk een aandoenlijk naampje gedacht. Toen hij twee was, noemde hij de koningin namelijk ‘Gan-Gan’.

Bron: BrunoPress

7) Kate Middleton

Als je maar lang genoeg het derde wiel bent, ga je vanzelf nicknames voor je schoonzus bedenken. De Engelse radiopresentator Scott Mills had in een podcast gehoord dat prins Harry de bijnaam 'Cath' aan Kate had toebedeeld. Toen hij later de kans kreeg om het de hertogin te vragen, bevestigde ze het niet, máár ze kon het ook niet ontkennen. “Het komt me niet bekend voor, maar ik luister naar meeste dingen wel.” Ja ja, Cath.

8) Prins William 

Van zijn moeder, prinses Diana, kreeg William misschien wel de meest aandoenlijke bijnaam van allemaal. Ze noemde haar zoon namelijk graag ‘wombat’. In een interview uit 2007 vertelde de prins hier iets meer over. “Het begon toen ik twee was, heb ik me laten vertellen. Het is ontstaan tijdens een reis naar Australië, waar het dier veel voorkomt. Dat schijnt de reden te zijn, niet omdat ik op wombats lijk. Of nou ja… misschien ook wel.” Zijn vrouw Kate houdt het bij een meer classic bijnaam. Zij noemt William graag ‘babe’.

Bron: BrunoPress

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws