Exclusief! Emma Heesters: ‘Soms twijfel ik over alles: doe ik het wel goed?’

“Ik voelde me een echte powervrouw toen ik m’n eerste Chanel-tas kocht.”

Twee miljoen YouTube-abonnees, een Amerikaans platencontract, verkering met voetbalhottie Wesley Hoedt en een kast vol designerkleren. Zangeres Emma Heesters (24) gaat lekker: “Ik voelde me een echte powervrouw toen ik m’n eerste Chanel-tas kocht.”

tekst FLEUR BAXMEIER foto’s FERIET TUNQ styling ASHLEY VERAART haar & make-up NICK STIJLAART assistent styling MICHELLE VAN GASTEL

Emma Heesters ontvangt ons aan haar keukentafel, in het centrum van Alkmaar. Hier woont ze met Wesley Hoedt, voetballer bij Southampton. Sinds februari zijn ze samen. Amper een maand daarna ging Nederland op slot, waardoor hun kersverse verkering in een stroomversnelling terechtkwam. Elkaar niet zien was in hun verliefde staat geen optie, dus dan maar meteen, huppakee, samenwonen. “Door de hele coronaperiode voelt het alsof we al veel langer samen zijn, omdat je constant op elkaars lip zit,” vertelt Emma, die vorig jaar bekendheid kreeg toen ze deelnam aan het programma ‘Beste zangers’. “Wesley heeft veel over mij geleerd en ik over hem. En daardoor ben ik hem nóg leuker gaan vinden. Tuurlijk, we kunnen ook ruzie hebben, maar het komt altijd goed. Als je ons allebei om je heen hebt, denk ik dat je gek wordt. Zo klef zijn we.”

Voel je je geaccepteerd als zangeres?

“Ja, eigenlijk wel. Ik voel veel bewondering voor m’n YouTubekanaal, waar ik ruim twee miljoen abonnees heb. Mensen vinden het leuk dat ik niet heb meegedaan aan ‘The voice’ of ‘Idols’, maar het echt zélf heb gedaan. Ik word vaak gevraagd voor samenwerkingen met mensen uit m’n vakgebied. Mensen tegen wie ik vroeger opkeek, zoals René Froger. Ontzettend leuk dat ik me tussen die artiesten aan het mengen ben.”

Was het je droom om het te maken in Amerika?

“Niet per se. Mijn YouTube-kanaal, waarop ik covers zing van bekende artiesten, had zo’n 200.000 abonnees toen een Amerikaans platenlabel interesse toonde. Daarna is er lang onderhandeld. Toen dat rond was, ben ik een paar keer in Los Angeles geweest om samen te werken met YouTubers. Dat was eng, een nieuwe stad, op een voor mij onbekend continent. Maar ik had vooraf afspraken gemaakt met mensen die al zo bekend zijn dat je weet met wie je te maken hebt.”

Wesley krijgt als voetballer veel aandacht van vrouwen. Ben je jaloers aangelegd?

“Voordat ik Wesley ontmoette, was ik nooit jaloers. Althans, ik dacht dat ik dat niet was. Achteraf gezien boeide het me gewoon niet genoeg, omdat ik kennelijk niet zo verliefd was op dat vriendje. Met Wesley heb ik soms wel jaloerse gevoelens. Andersom heeft hij dat ook bij mij, want ik krijg veel aandacht: op straat, via social media. We vinden het allebei zo leuk met elkaar dat we niet willen dat het verandert tussen ons. We willen niet dat andere mensen zich met ons mengen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Where are you guys from? 😍🌎👇🏻

Een bericht gedeeld door Emma Heesters (@emmaheesters) op

Je gaf voorafgaand aan dit gesprek aan dat je het niet over je status als voetbalvrouw wilt hebben. Past die rol niet bij je?

“Het gaat de laatste tijd vaak over onze relatie, terwijl ik een muzikant ben met een eigen carrière. Daar ben ik trots op, dus wil ik niet afgeschreven worden als ‘de vrouw van’. Ik vind het belangrijk dat je als vrouw zelfstandig bent en je eigen shit voor elkaar hebt. In die zin ben ik best feministisch. Maar de deur openhouden en rozen kopen, dat vind ik taken van een man.”

Een ander kenmerk van voetballers is dat ze vaak jong trouwen en kinderen krijgen. Zijn die onderwerpen al voorbijgekomen?

“Ja, daar hebben we het wel over gehad. Trouwen zit er binnen nu en vijf jaar wel in. Over kinderen dacht ik altijd: die zitten mijn carrière alleen maar in de weg. Nu ik met Wesley ben, denk ik dat ik ze ooit wel zou willen. Maar nu nog niet. Wesley heeft er al twee uit zijn vorige relatie en ik wil eerst mijn eigen carrière opzetten en daar de vruchten van plukken.”

Wil je meer lezen over Emma? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

Beeld: BrunoPress (openingsbeeld)

Laatste nieuws