doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

De zusjes Trump, een wereld van verschil

Welkom in de West Wing: Wie is wie in deze politieke poppenkast?

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen dichterbij komen, kan Hollywood het tijdelijk schudden.
.
melania en donald trump

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen dichterbij komen, kan Hollywood het tijdelijk schudden. Alles draait om de movers en shakers in Washington. Wie is wie in de politieke poppenkast?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Donald Trump - The Mango in Chief

Twitter-enthousiast, machtigste man van de wereld, liefhebber van zelfbruiner, past feiten en fictie naar eigen goeddunken toe en zou het liefst helemaal in z’n eentje regeren (democratie lijkt hij zwaar overschat te vinden). Beperkte concentratieboog, het incasseringsvermogen van een verwende kleuter, hekel aan lezen. Kreeg de Amerikaanse economie weer aan de praat, faalde jammerlijk in de coronacrisis, ambieert ‘four more years’ in de West Wing van het Witte Huis.

Respect! Trump drinkt geen alcohol en doet liever niet aan ontbijten en lunchen. Hij blijft al bijna vier jaar overeind op gehaktbrood en fast food van McDonald’s, Burger King en KFC, “niet zozeer om de smaak, maar om de hygiëne”. Zijn favoriete bestelling: 2 Big Macs, 2 Filet-O-Fish sandwiches en een kleine chocolademilkshake: met zo’n 2.430 calorieën een ruim dagrantsoen.

Hoe Washington? Totaal niet. Donalds domein is de zakenwereld, New York en Florida, afgewisseld met een potje golf of een pornoactrice. Chic van hem is dat hij als president van een salaris afziet, minder chic is dat hij wordt achtervolgd door gedoe om zijn belastingaangiften, golden showers en valsspelen bij de vorige verkiezingen.

Melania Trump - de Sluwe Sfinx

Ongenaakbare en onzichtbare First Lady, kwam pas in Washington wonen toen de nood er hoog was (ze heeft ‘een kalmerende invloed’ op The Donald) en er betere huwelijkse voorwaarden geregeld waren. Past goed op zichzelf en zoon Barron, mept regelmatig de hand van de machtigste man ter wereld weg en lijkt dodelijk ongeïnteresseerd in haar rol.

Respect! Melania houdt het al 22 jaar vol met Donald: het zijn beiden loners (gescheiden slaapkamers, anyone?), vechters en overlevers en ze vinden loyaliteit belangrijker dan wat dan ook. Hoe ijzig hun relatie soms ook op de buitenwereld overkomt, privé hebben ze het best gezellig en insiders omschrijven hun huwelijk zelfs als ‘warm’. Who knew?

Hoe Washington? Melania was vroeger heel gelukkig in haar goud-met-marmer appartement aan Fifth Avenue en heeft vrijwel niets gedaan om iets van haar kansen in het Witte Huis waar te maken. Dat ze een speech van Michelle Obama plagieerde hielp niet. Maar ere wie ere toekomt: op staatsbezoeken was ze formidabel alert en chic, en ze scoorde ook lof voor haar schaarse soloreizen: draaiende camera’s brengen het beste in haar naar boven.

Ivanka Trump - the First Daughter

Donald heeft vijf kinderen, Ivanka is zijn absolute favoriet en werkt sinds zijn inauguratie als zijn onbezoldigd ‘senior adviseur’, een controversiële functie voor een familielid zonder enige politieke ervaring. Werd in eerste instantie gezien als iemand die haar vader tot rede kon brengen op zijn momenten als ongeleid projectiel, is in het afgelopen jaar echter steeds minder zichtbaar geworden.

Respect! Ivanka, moeder van drie kleine kinderen, gaf haar eigen carrière, eigen bedrijf en een fijn leven in New York op om haar vader te helpen en kreeg daar van de buitenwereld vooral hoon voor terug. Terecht, toen ze probeerde te cashen op haar connectie met de president. Pijnlijk zijn internationale bijeenkomsten waarop niemand met haar wil praten: zelfs de leden van de G20 blijken over een schoolpleinmentaliteit te beschikken.

Hoe Washington? Ze is meer fan van haar vader dan van de Republikeinse Partij. Ze is ook het wereldvreemde brein achter zijn opvallendste (en onhandigste) fotomomentjes. Wel is ze een sterke netwerker en een slimme dame, al zijn gesprekken met wereldleiders een maatje te groot voor haar. Ze leeft intussen nog een parallel societyleven met luxe reisjes, pandemie of niet.

Jill Biden - The Closer

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

De vrouw van Trump-rivaal Joe Biden staat bekend als aardig, daadkrachtig en eigenwijs. Ze is zijn sparringpartner en als het aankomt op grote beslissingen in hun privéleven, is zij degene die het laatste woord heeft, wat haar de bijnaam The Closer heeft opgeleverd. Waar Joe nogal vergevingsgezind is, vergeet Jill niets: “Ik kan iemand vergeven, maar ik ga wangedrag niet belonen.”

Respect! Jill (1951) is de tweede vrouw van Biden. Ze trouwden in 1977 en Jill stopte toen twee jaar met werken om voor Joes zoontjes Beau en Hunter uit zijn eerste huwelijk te zorgen. Samen kregen ze nog dochter Ashley. Verder heeft ze altijd gewerkt, ze is nu professor Engels en Schrijfvaardigheid aan het Northern Virginia Community College.

Hoe Washington? Jill was al acht jaar Second Lady en kan nu First Lady worden. Ze staat nog altijd voor de klas en is van plan dat als First Lady, mocht het zover komen, ook te blijven doen.

Jill zegt “Mocht ik de eer krijgen om First Lady te worden, dan beloof ik dat er aan mijn tafel plaats is voor andere vrouwen, want we weten allemaal dat vrouwen degenen zijn die echt ballen hebben.”

Kamala Harris - Wonder Woman

Bidens running mate en potentiële vice-president is Kamala Harris, ooit officier van justitie, nu senator voor Californië. Intelligent en uitgesproken; als geen ander in staat Joe bij de les te houden als het aankomt op moderne manieren rond vrouwen. Ze houdt van dansen, Bob Marley en debatteren.

Respect! Ze is een carrièrevrouw met een Indiase moeder die werkte als borstkankerspecialist en een Amerikaanse vader die emeritus professor economie is. Ze is getrouwd met advocaat Douglas Emhoff. Ze hebben geen kinderen, maar ze is ’n geliefde stiefmoeder (‘Momala’) van zijn twee kinderen uit een eerdere relatie. Afgezien van Trump zijn er weinig mensen die iets lelijks over haar kunnen verzinnen, ze is een aardig mens.

Hoe Washington? Ze kent het klappen van de zweep. Toen ze zelf nog presidentskandidaat was, veegde ze in een debat de vloer aan met Biden, maar lang voor ze zijn running mate werd, was dat al uitgepraat. “Daar is het een debat voor. Ik ken Joe al jaren en ik mag hem erg graag.”

Meer lezen? Je leest het in de nieuwste Beau Monde.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws