Glamour met een knipoog

Column Ella: 'Ongevraagd advies aan La Lopez'

Ze stond jarenlang boven aan de hitlijsten, sloeg de ene na de andere felbegeerde bachelor aan de haak en is nog eens een pláátje om te zien. We hebben het natuurlijk over Jennifer Lopez. Maar de laatste tijd gaat het minder lekker met de diva, en haar scheiding van haar hervonden grote liefde, Ben Affleck, is het rotte kersje op een rampzalige taart. Onze columnist Ella denkt er het hare van.

Column Ella Vermeulen over Jennifer Lopez, hier afgebeeld met Ben Affleck in februari 2024.

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Dit keer geeft zij haar ongezouten mening én nuchter advies aan niemand minder dan Jennifer Lopez. Tussen het in diggelen gevallen 'Bennifer' en een carrière die langzaam lijkt te verzanden, kan ze het goed gebruiken. Leest u mee, Jenny from the block?

Medelijden

Had je me gezegd dat ik nog eens medelijden zou hebben met een bloedmooie multimiljonaire met geweldig haar, dan zou ik met mijn ogen hebben gerold. Maar toch knijpt mijn hart samen als ik naar Jennifer Lopez (55) kijk.

Die vrouw heeft geen best jaar. Gebroken hart, vernederd door een eikel van een vent, scheiding nummer vier, mislukte comeback, afgelaste concerten, een geflopte film en een geflopte egodocu - een inwonende therapeut lijkt me op dit moment geen overbodige luxe.

Waar ging het mis? Paar dingetjes. Jennifer lijdt aan het Madonna-syndroom en kan zich niet voorstellen dat ze niet meer zo relevant is als twintig jaar geleden. Dat ze hard werkt en er door cosmetische hekserij uitziet als een dertiger, kan niet voorkomen dat ze links en rechts is ingehaald door bratgirl Charli XCX, superster Taylor Swift en menselijke K-Pop robots. In TikTok-land behoort ze tot een vorige generatie, dat besef lijkt nog niet te zijn ingedaald. Daarnaast koos ze tegen adviezen in voor de muziek, terwijl haar kansen als actrice momenteel veel beter zijn. En tenslotte is ze natuurlijk ook gewoon een romantische dwingeland, die per se haar gelijk wilde halen met ‘the one that got away’.

"Jennifer lijdt aan het Madonna-syndroom en kan zich niet voorstellen dat ze niet meer zo relevant is als twintig jaar geleden."

Bennifer 2.0

Lopez kan in ieder geval zeggen dat ze het heeft geprobeerd met Ben Affleck, hoewel Bennifer 2.0 vanaf het begin gedoemd was om te mislukken, afgaand op zijn gebrek aan enthousiasme gedurende hun honeymoon. Aan de andere kant: aan Affleck mis je niet veel, tenzij je van verveelde afgelikte boterhammen met een zwak voor gokken en drank houdt. Jennifer kan wel iets gezelligers vinden en ik durf er wat om te verwedden dat ze kerst niet alleen viert - ze lijkt me iemand die haar ‘happy end’ niet zomaar opgeeft.

Good for her. Maar misschien aan de volgende ware liefde niet weer een heel album wijden.

De zwijmelliedjes die ze over Affleck opnam, zijn nu al zo achterhaald dat ze die nooit meer kan zingen. Ook niet meer doen: 20 miljoen dollar eigen geld stukslaan aan een docu over je love story. Om te beginnen vindt niet iedereen dat zo interessant als jij en bovendien: Ben Affleck. Het ‘sprookje’ was in 2003 al kansloos en de ‘rerun’ – al dan niet een pr-stunt – veranderde er niets aan. Het reanimeren van die carrière in vrije val heeft meer prioriteit.

Met de volgende liefde ook beter niet meteen weer je kinderen naar de andere kant van het land slepen, huwen en villa’s van 68 miljoen dollar kopen. Oh, en niet meer trouwen in gemeenschap van goederen, iets waar Ben en Jen hun advocaten de komende jaren heel rijk mee zullen maken. Wat minder Hollywood, wat meer gezond verstand, dan komt het allemaal goed met JLo. Zelfs Elizabeth Taylor maakte tussen haar acht huwelijken door weleens even een pas op de plaats, tenslotte.

In elke Beau Monde vind je een column van onze eigen Ella Vermeulen. De nieuwste editie, met covergirl Katja Schuurman, ligt nu in de winkels!

Celebrity
  • NL Beeld