doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Beau Monde mocht de nieuwste vlogcamera testen - en zó ging dat!

Beau Monde's aan de vlog, zie jij het voor je? Aan Online Editor Dian de eer.
vlogcamera review SONY

Beau Monde's aan de vlog, zie jij het voor je?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Online Editor Dian had de eer en mocht het ding uittesten, en dat ging er zó aan toe.

Alles-in-één

Sony kondigde midden dit jaar dé ideale vlogcamera in zakformaat (!) aan. De ZV-1 is een compacte lichtgewicht camera en biedt een alles-in-één-oplossing. Dit nieuwe model is volledig ontworpen op basis van de feedback van content-creators en volgers en combineert gebruiksvriendelijke functies met een hoogwaardig beeldtechnologie. Al met al: de perfecte tool voor vloggers op alle niveaus! Maar ook voor de ietwat schuwe vogels onder ons: de camera maakt prachtige foto's van kwaliteit. Zin in een middagje paddenstoeltjes spotten of een wandeling op de heide, anyone?

Alle voordelen op een rijtje

 • Prachtige en snelle achtergrondscherpte. De camera pakt alles goed en efficient op.
 • De camera focust automatisch op het gewenste object of dit nu een object, een gezicht of een achtergrond is.
 • Hoge beeldresolutie.
 • Weinig ruis voor superieure beeld- en geluidskwaliteit.
 • Hoogwaardige audio-functionaliteiten: de ingebouwde microfoon is ontworpen voor het opnemen van hoogwaardige audio. Je stem wordt duidelijk vastgelegd en achtergrondgeluiden worden geminimaliseerd. Handig wanneer je in selfie-modus filmt!
 • Interne beeldstabilisatie.
 • 4K-filmopname.
 • Eenvoudig schakelen tussen twee niveaus van achtergrondonscherpte.
 • Een snelle en vloeiende focusovergang tussen het gezicht van jezelf en het object dat voor de lens is geplaatst.
 • Face Priority Functie: dit is een nieuwe functie voor automatische belichting; hij detecteert je gezicht en laat je werkelijk stralen (#pluspunt). "Deze functie garandeert dat het gezicht in elke omgeving met een ideale helderheid wordt weergeven."
 • Een geavanceerd kleurenpallet, ontwikkeld om huidtinten te optimaliseren. Ook helpt het bij het weergeven van een ware glow op je huidje. "De camera helpt je bij een egale en natuurlijke weergave van het gezicht."
 • De camera heeft ook een Intervalopname-functie voor verbluffende time-lapse-video's en een Super Slow-Motion-opname met maximaal 1000 fps.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

De ZV-1 is Sony's eerste compactcamera met een uitklapbaar touchscreen aan de zijkant van de camera. Wat 't voor een beginnend (of ervaren) vlogger nét wat gemakkelijker maakt, want: "Heb ik alles wel op beeld?" Maar je hebt dan ook even de gelegenheid om te checken of je lipstick niet op je tanden zit vóórdat je overgaat op de orde van je (vlog)dag.

Wat vind ik ervan?

Dian: "Hoewel ik mega zenuwachtig was om voor het eerst te vloggen, geeft het terugzien van de beelden mij een enorme zelfverzekerheidsboost. Waarom, zou je denken? De beelden zien er prachtig uit en laten - door behulp van lichtinval en geluid - een perfect plaatje zien. Want hoe vaak zeg je wel niet bij het showen van een foto "in het echt was het mooier hoor" of "je had er bij moeten zijn", dit is bij de ZV-1 totaal niet het geval. Zelf ben ik enorm fan van de Face Priority Functie, hij egaliseert je huid écht (want hallo hormonale acne) en biedt een heuse glow op la peau. Naast de fijne features ziet de camera er ook nog eens strak, modern en compact uit, de camera ligt easy in de hand en kan makkelijk worden meegenomen op tripjes. Ik ben enorm verrast door het toestel en heb spontaan zin gekregen om een eigen vlogkanaal te beginnen (eerst een paar vloglesjes gaan volgen). Wie kijkt er mee?"

De ZV-1 is verkrijgbaar in de Benelux voor €800. Je shopt 'm via deze link.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws