Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Herfstige hertenstoofpot in ui

Zeker in deze tijd, wanneer we vooral thuis zijn, is heerlijk culinair bezig zijn een fijne activiteit om de tijd mee door te komen.

beau culi stoofje

Koudere tijden komen ons weer tegemoet. Zeker in deze tijd, wanneer we vooral thuis zijn, is heerlijk culinair bezig zijn een fijne activiteit om de tijd mee door te komen.

De internationaal bekende chef-kok Jonnie Boer van de Librije deelt speciaal voor de tiende verjaardag van de Culinary Council van Holland America Line (waar hij tevens onderdeel van is) een heerlijke reestoof. Hieronder het recept!

Hertenstoofpot in ui

Voor vier personen, bereidingstijd: 3 uur.

1 KG Kuitpoulet

500 g knolselderij

2 wortelen (groot)

3 uien en 4 grote uien

200 ML rode port

300 ML rode wijn

400 ML reeënfond

100 g kalfsfond

2 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

bruine boter of aceto balsamico

50 g spruitjes

200 G Vacherin Mont D’or

  • Hak de groenten fijn, behalve de spruitjes en de grotere uien.
  • Verhit het vlees en de groenten op hoog vuur met boter in de pan.
  • Voeg de port, rode wijn toe en laat dit koken tot de port en wijn bijna verdampt zijn.
  • Voeg de ree-fond en kalfsfond toe. Laat het vlees sudderen, voeg eventueel water toe.
  • Als het vlees gaar is kook je het in de fond, zodat er een mooi laagje om het vlees ontstaat.
  • Voeg de rozemarijn en tijm toe, laat deze 10 minuten intrekken en haal ze er daarna uit.
  • Voeg bruine boter of aceto balsamico toe om de stoofpot op smaak te brengen.
  • Pel de buitenste laag van de grote ui, zodat je hem later kunt vullen.
  • Vul de ui met de Vacherin Mont D’or. En vul met je stoofpot aan.
  • Wikkel de ui in aluminiumfolie en voeg de met olie, peper en zout bestrooide spruitjes en voeg een scheutje rode wijn toe. Zet het geheel in een oven op 180°C of 15 minuten op de barbecue.
Food & health
  • Culinary Council van Holland America Line - Jonnie Boer