doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Harry & Meghan krijgen bakken kritiek en dit is waarom

Joe en Jill Biden zijn al jarenlang bevriend met dít royal koppel

De prins en de toekomstige president zijn regelmatig samen gezien.
.
Joe en Jill Biden

Queen Elizabeth heeft, sinds ze op de troon zit, op één na alle Amerikaanse presidenten ontmoet. Haar kleinzoon Harry heeft echter ditmaal de primeur. De prins heeft namelijk al eerder kennisgemaakt met de nieuwgekozen mr. president Joe Biden. Harry en Meghan zijn namelijk al jarenlang bevriend met Joe en toekomstige first lady Jill.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Dr Jill Biden ontmoette prins Harry toen hij in 2012 een tour deed door de VS. Ze troffen elkaar bij een receptie voor gewonde militairen in Washington. Joe Biden was daar in zijn rol als vicepresident onder Obama en klaarblijkelijk raakten zijn vrouw en de prins daar aan de praat.

Beeld: Brunopress

Kort daarna richtte Harry de Invictus Games op, een sportevenement voor psychisch of lichamelijk verwonde militairen. Jill Biden bezocht de opening in Londen in 2014 en de Bidens zijn sindsdien grote supporters van het evenement.

Beeld: Brunopress

Het jaar daarop keek Harry samen met de Bidens naar de finale van het evenement in Toronto. Dit was ook de eerste keer dat hij Meghan Markle als vriendin meenam naar een openbare gelegenheid.

Beeld: Brunopress

Joe Biden heeft zelfs een keer grappend gezegd dat hij ‘een beetje bezorgd was’ toen Jill veel tijd doorbracht met prins Harry.

Op wie stemden de Sussex'jes?

Tijdens de verkiezingen lieten Harry en Meghan niet expliciet hun steun voor Biden blijken, al moedigden ze Amerikaanse burgers wel aan om naar de stembus te gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal de hertogin van Sussex niet op Trump gestemd hebben. In 2016 uitte de hertogin kritiek op de president en zei ze zelfs te overwegen om naar Canada te verhuizen als hij daadwerkelijk president zou worden. Hoewel ook prins Harry nadrukkelijk heeft opgeroepen om te gaan stemmen, mag hij zelf geen stem uitbrengen. Hij woont dan wel in Amerika, maar hij is geen Amerikaans burger.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws