doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Zeg nee tegen 'mascne' met deze handige hack

Veel mensen die langdurig een masker dragen, krijgen namelijk last van acne.
.
mascne

Merk je dat je de laatste tijd veel meer last hebt van acne dan normaal? En dan met name rondom je mond? Dan komt dit waarschijnlijk door het dragen van je mondkapje. Dit verschijnsel komt zo vaak voor dat het zelfs al een naam heeft gekregen: mascne.

Een ontzettend vervelend probleem, zeker nu het dragen van mondkapjes in alle publieke binnenruimtes binnenkort verplicht wordt. Gelukkig is er een handige hack waarmee je mascne makkelijk kunt voorkomen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Acne in het gezicht

Wat is mascne nu eigenlijk precies? Mensen die hier last van hebben, krijgen acne rondom de mond, op de kin en wangen. Vooral mensen die gevoelig zijn voor puistjes krijgen hier snel last van. Mascne ontstaat doordat dode huidcellen en olie terug in je poriën komen wanneer je een mondkapje draagt. Hierdoor raken je poriën verstopt en daardoor kun je last krijgen van vervelende puistjes en acne in je gezicht.

Dé oplossing

Steeds vaker ontdekken we handige lifehacks via TikTok, zo ook de oplossing om mascne te voorkomen. TikTokker Amy merkte dat ze last kreeg van mascne en besloot er een oplossing voor te zoeken. En met succes! De vrouw ontdekte dat ze achteraf geen last kreeg van acne als ze een bepaald drogisterijproduct in het mondkapje sprayt. In de video gebruikt Amy Tea Tree & Witch Hazel Back Spray van het merk Boots. Die specifieke spray is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar er zijn genoeg vergelijkbare sprays met dezelfde ingrediënten te koop.

Ruikt lekker

“Ik ken veel mensen die huidproblemen hebben gekregen door het dragen van een mondkapje, vooral rondom hun kin. Als je een klein beetje van deze spray in je mondkapje spuit, voordat je hem draagt, zul je merken dat het helpt om acne te voorkomen”, legt Amy uit. Naast het voorkomen van mascne heeft de spray nóg een voordeel: “Het ruikt ook nog eens heerlijk!”

@heyitsamess

Really helps with breakouts! ##asosdaytofright ##fyp ##foryou ##xyzbca

♬ original sound - Amy 💓
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws